ostatnio przegladalem artykul ze strony i skrypty do niego zalaczone. niestety nie jestem jeszcze na etapie aby ten skrypt samemu rozgryzc. oto skrypt mail.php z ktorym mam problemy.
<? //skrypt mail.php $hasloZpliku = "twoje hasło zakodowane md5"; { //session_start(); function send($do, $od, $subject, $body) { //Tu określamy Mime i kodowanie strony //Mime to nic innego jak spis akceptowanych przez serwer typów plików - mime type, //kodowania chyba nie trzeba tłumaczyć $headers = "MIME-Version: 1.0rn"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=windows-1250rn"; //Zwróć uwagę na kropki znajdujące się w dodatkowych nagłówkach //nagłówek od kogo wysyłana jest poczta, jeśli to pominiesz //adresat dostanie pocztę od (najczęściej) nobody@adres.com.pl $headers .= "From: $odrn"; <body> $body </body>",$headers); return 1; }# funkcja include("mail/form.html"); else { $fromWho = $nazwa_nazwa . " <" . $nazwa_email . ">"; send($to,$fromWho,$temat,$tekst); $haslo="axc"; } }#main if { if($haslo=="axc") else } else { echo"<body bgcolor=#1B3767> <br><center> <font color=white><b>My Mail Form ;-)</b> <br>I make this....</font></center><br> <center> <form method=POST action=.$subscribe.> <input type=password name=haslo size=20 class=textbox> <input type=hidden name=in value=true> <input type=submit value=Zaloguj się class=button> </form></center></body>"; } ?>
Niby sa tu komentarze i zarazem objasnienia ale za bardzo nie wiem co i gdzie wpisac azeby uruchomic skrypt. Juz pierwsza linia kodu
sprawia trudnosci. Co wlasciwie powienienem tu wstawic? Jak mam to rozumieć? czy haslo ma byc umieszczone w zewnetrzna pliku?
<?php $hasloZpliku = "twoje hasło zakodowane md5"; ?>
bardzo prosze o pomoc