Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt php do importu bazy danych...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gumis1985
Witam, jestem nowy na forum i od razu postanowiłęm zacząć z dość "grubej rury".. mianowicie.. prowadzę forum i wykonałem kopię bazy danych z SQL (esportowałem bazę do pliku). Teraz niestety z przyczyn nie zależnych przyszło mi importować ją spowrotem.. kożystając z phpmyadmin postanowiłem logicznie użyć opcji import i podałem ścieżkę do pliku na dysku.. jednak maksymalna wielkość importowanego pliku nie może przekraczać 2048KB, a moja baza ma ~25MB. Administrator serwera gdzie znajdują się bazy w odpowiedzi na pytanie co mam zrović teraz napisał mi takiego maila:

"Pozostaje Panu napisać własny skrypt w php, który prześle do nowej bazy
linia po linii cały zachowany backup."

I teraz mam problem jak to wykoanć, ponieważ nigdy czegoś takiego nie robiłem.. czy nie ma innego sposobu..? Jeżeli nie to czy jest ktoś kto jest mi w stanie pomóc w zaistniałej kwestii...questionmark.gif

Pozdrawiam i góry dziękuję bardzo za pomoc...
revyag
Na jaki host się łączysz przy dostępie do bazy ? Localhost czy inny ?
1. Jeśli masz podane coś innego niż localhost to możesz zdalnie użyć mysqldump, który zrzuci całą bazę.
2. Jeśli masz podane localhost to pytanie pomocnicze smile.gif czy masz dostęp do shella ? Jeśli tak to czy masz dostęp do mysqldump ? smile.gif Jeśli nie to niech admin przy pomocy mysqldump zrzuci Ci bazę do pliku.
zombie
Chęć nauki jest oczywiście chwalebna, ale czy na jednorazową akcję nie lepiej po prostu podzielić plik SQL na kilkanaście części po 2MB i wrzucić po kolei w phpMyAdmina?

Cytat(revyag @ 19.10.2006, 02:30:46 ) *
Na jaki host się łączysz przy dostępie do bazy ? Localhost czy inny ?

Może się mylę, ale myślisz, że ma bazę na localhost i koresponduje z administratorem tej bazy? snitch.gif
revyag
@Zombie
Nie zrozumiales snitch.gif
Masz np. bazę na jakimś serwerze i jest obostrzenie ze mozna łączyć się tylko z localhosta - nie localhosta u Ciebie w domu, tylko z localhosta serwera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.