Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z mailerem freebot.pl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomfly
Mam problem z freebot.pl a dokładniej z mailerem. Wgrałem wszystkie pliki na serwer i powinien pojawić sie panel logowania ale zamiast tego pojawia się błąd taki jak tutaj
  1. http://www.sobmar.pl/mailer/

nie wiem co jest grane bo wszystko działało (mogłem sie zalogować)
czy ktoś może napisać co jest nie tak ? bo ja już nie mam siły sad.gif.

Poniżej fragment kodu pliku index.php
  1. <?php
  2.  
  3. require("config.php");
  4. require("lib.php");
  5.  
  6. if (isset($_POST[user]) && isset($_POST[haslo])) { // zostaw wypelniony formularz
  7.  
  8. if ($_POST['user'] == $cfg['smtp_user'] && $_POST['haslo'] == $cfg['smtp_pass']) {
  9.  
  10. $_SESSION['user'] = $_POST[user];
  11. $_SESSION['haslo'] = md5($_POST[haslo]);
  12. $auth = true;
  13. } else {
  14. $msg = "Błędny login lub hasło";
  15. $msg_info = "error";
  16. }
  17.  
  18. }
  19.  
  20. site_head();
  21. site_header();
  22.  
  23. // --------------------------------------------------------------------------------------------------------
  24. ?>
kszychu
Spróbuj zakomentować tę linijkę, może to zwykły błąd i nie ma żadnej funkcji site_head() tylko wystarczy site_header().
tomfly
Nic to nie daje poniważ pojawia sie taki sam błąd tylko że zamiast site_head() jest site_header()

Przupominam sobie że błąd powstał po tym jak kopiowalem pliki na serwer i w trakcie chcialem wejsc na strone (index.php). Wczesniej wszystko działało.
kszychu
A czy w pliku lib.php są te dwie funkcje?
tomfly
Tych funkcji w pliku lib.php niema
kszychu
no to gdzieś one powinny być, a we fragmencie, który pokazałeś, to dołączane są tylko pliki config.php, nie sądzę, by tam znajdowały się te funkcje i właśnie lib.php. Posprawdzaj to. Czy ten projekt ma jeszcze jakieś pliki?
tomfly
Problem został rozwiązany po ponownym zainstalowaniu programu mailer. Lecz niestety pojawił się następny błąd przy dodawaniu subskrybentów do mailingu pojawia sie taki błąd:

Warning: fopen(list.txt): failed to open stream: Permission denied in /usr/local/apache/www/htdocs/sobmar.fr.pl/freebot/mailer/index.php on line 44

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /usr/local/apache/www/htdocs/sobmar.fr.pl/freebot/mailer/index.php on line 45

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /usr/local/apache/www/htdocs/sobmar.fr.pl/freebot/mailer/index.php on line 46

Przeinstalowanie nic nie pomaga

Problem chyba rozwiązany brakowało pliku list.txt

Ale to jeszcze nie koniec problemów. W momęcie wysłania mailingu (kożystam z opcji sendmail) pojawia się błąd

Błąd: Could not execute: /usr/sbin/sendmail
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /usr/local/apache/www/htdocs/sobmar.fr.pl/freebot/mailer/lib.php on line 944

Istnieje też możliwość wysłania poprzez serwer smtp le tez pojawia sie błąd

Błąd: SMTP Error: The following recipients failed:
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /usr/local/apache/www/htdocs/sobmar.fr.pl/freebot/mailer/lib.php on line 944

Czy ktoś będzie mi wstanie pomóc ? Bo od piątku nie udało mi się rozwiązać problemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.