Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wgrwanie wielu plików jednocześnie.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Zed
Witam!

Mam pytanie odnośnie zagadnienia wgrywania plików na serwer za pomocą formularzy. Zrobiłem kilka pól typu "file", ale korzystanie z nich jest mało wygodne, ponieważ każdy plik, który ma być wysłany trzeba dodawać oddzielnie. Przy klikaniu w kilkanaście pól jest to mocno uciążliwe. Chciałbym wiedzieć czy istnieje w php możliwość wgrywania plików za pomocą jednokrotnego wyboru. Użytkownik zaznacza w oknie dialogowym:

kilka plików jednocześnie a następnie są one wszystkie wysyłane na serwer. Szukałem rozwiązania tego problemu w Internecie, ale niestety wychodziło mi to bardzo kiepsko.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.
erix
Pole typu file nie ma możliwości wyboru kilku plików jednocześnie z poziomu jednego okna.

Jedynym wyjściem jest chyba zastosowanie jakiegoś uploadera w Javie.
L_Devil
albo wielu pół typu file smile.gif
Zed
Cytat(L_Devil @ 21.10.2006, 21:43:21 ) *
albo wielu pół typu file smile.gif

Tak już mam zrobione (jak napisałem w pierwszej wypowiedzi), ale jest to cholernie niewygodne i mało zręczne. Hmmm a może ktoś zna jeszcze inne podejście do tej tematyki: czy jehst możliwosć pokazania użytkownikowi listy plików z jego dysku twardego, tak aby z niej móg wybrać te które chce wgrać na serwer?
dr_bonzo
Usermoze uploadowaz ZIPa ktorego rozpakujesz i wyciagniesz z niego wszystkie pliki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.