Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem - FUKS TYPER
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djiras1
Witam!
chcialbym na stronie umiescic sobie Fuks Typera skrypt php, nie wiem tylko co nalezy wpisac w pliku config.php, w tym miejscu zamiast "xxx"
$typer_baza_nazwa = 'xxx'; // nazwa bazy danych z tabelkami typera
$typer_baza_host = 'xxxl'; // host bazy danych
$typer_baza_user = 'xxx'; // uzytkownik bazy danych
$typer_baza_haslo = 'xxx'; //haslo dostepu do bazy danych

jak wpisze tam np. (zamiast xxx) uzytkownik to pokazuje sie (jak odpalam plik install.php):

Warning: mysql_connect(): Unknown MySQL server host 'uzytkownik' (1) in /var/www/virtual/worldcup.cba.pl/typer/typer-admin/funkcje.php on line 9
Nie nawiazano polaczenia z baza danych mysql--> -->

pomozcie bo nie wiem o co chodzi, nie bardzo siem tez orientuje w php - dopiero zaczynam sie uczyc
POMOCY!
loonger
musisz tam podac adres nazwe uzytkownika haslo i nazwe bazy danych mysql. jesli twoj hosting nie zapewnia bazy danych to poszukaj jakichs darmowych. jest tego troche w necie. np www.db4free.net/
uli
WYRĘCZĘ MIKE_TECH'a najpierw:

Proszę poprawić temat wątku.
Nie jest zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

No toć przecież w komentarzach masz wpisane CO zamiast XXX trzeba wpisać exclamation.gif!!!!! angrysmiley.gif angrysmiley.gif angrysmiley.gif

Dostęp do MySQL

@DOWN:

baza danych SQLite <- to ze strony cba.pl
Wg mnie przy wykupie konta powinienes dostać dane dotyczące Twoich ustawień SQLite (nazwę bazy, hasło, i użytkownika). Więc raczej tam szukaj odpowiedzi (czyli u providera).
djiras1
No tak ale co to jest ta nazwa bazy danych z tabelkami?? Skad wziac ten adre?? Strone mam na cba.pl.
pomocy
loonger
jesli dobrze pamietam to na cba.pl nie ma bazy danych zatem sprobuj zalozyc sobie taka na db4free.net jak juz to zrobisz bedziesz wiedzial co tam wpisac.
uli
@loonger:

Sprawdź, a potem pisz. Owszem jest baza SQLite - co łatwo sprawdzić odwiedzając stronę.

@djiras1:

Przeczytaj co dopisałem w poprzednim poście.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.