djiras1
25.10.2006, 11:47:51
Witam!
chcialbym na stronie umiescic sobie Fuks Typera skrypt php, nie wiem tylko co nalezy wpisac w pliku config.php, w tym miejscu zamiast "xxx"
$typer_baza_nazwa = 'xxx'; // nazwa bazy danych z tabelkami typera
$typer_baza_host = 'xxxl'; // host bazy danych
$typer_baza_user = 'xxx'; // uzytkownik bazy danych
$typer_baza_haslo = 'xxx'; //haslo dostepu do bazy danych
jak wpisze tam np. (zamiast xxx) uzytkownik to pokazuje sie (jak odpalam plik install.php):
Warning: mysql_connect(): Unknown MySQL server host 'uzytkownik' (1) in /var/www/virtual/worldcup.cba.pl/typer/typer-admin/funkcje.php on line 9
Nie nawiazano polaczenia z baza danych mysql--> -->
pomozcie bo nie wiem o co chodzi, nie bardzo siem tez orientuje w php - dopiero zaczynam sie uczyc
POMOCY!
loonger
25.10.2006, 11:49:56
musisz tam podac adres nazwe uzytkownika haslo i nazwe bazy danych mysql. jesli twoj hosting nie zapewnia bazy danych to poszukaj jakichs darmowych. jest tego troche w necie. np www.db4free.net/
WYRĘCZĘ MIKE_TECH'a najpierw:
Proszę poprawić temat wątku.
Nie jest zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole.
No toć przecież w komentarzach masz wpisane CO zamiast XXX trzeba wpisać

!!!!!
Dostęp do MySQL@DOWN:
baza danych SQLite <- to ze strony cba.pl
Wg mnie przy wykupie konta powinienes dostać dane dotyczące Twoich ustawień SQLite (nazwę bazy, hasło, i użytkownika). Więc raczej tam szukaj odpowiedzi (czyli u providera).
djiras1
25.10.2006, 11:56:04
No tak ale co to jest ta nazwa bazy danych z tabelkami?? Skad wziac ten adre?? Strone mam na cba.pl.
pomocy
loonger
25.10.2006, 11:58:35
jesli dobrze pamietam to na cba.pl nie ma bazy danych zatem sprobuj zalozyc sobie taka na db4free.net jak juz to zrobisz bedziesz wiedzial co tam wpisac.
@loonger:
Sprawdź, a potem pisz. Owszem jest baza SQLite - co łatwo sprawdzić odwiedzając stronę.
@djiras1:
Przeczytaj co dopisałem w poprzednim poście.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.