Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czemu formularz tworzy zdalne pliki i katalogi zamiast normalne?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kristoff
cześć, zrobiłem formularz który używa funkcji mkdir czyli tworzy katalogi. No i stworzyłem w ten sposób kilka katalogów na moim zakupionym hostingu a teraz chciałbym usunąć te katalogi ale pojawia się problem. Program ftp informuje mnie że nie można usunąć zdalnych plików ani katalogów. nie mogę też zmienić za pomocvą ftp uprawnień w tych katalogach. Czy moze ktoś podpowiedzieć o co chodzi z tymi zdalnymi plikami? Bo wpisałem tą frazę w googla ale nic konkretnego nie zwrócił.

Chciałbym aby tworzyły się za pomocą skryptu normalne katalogi i pliki takie jak np gdy je prześle z dysku swojego na hosting a nie jakies zdalne. Jak to zrobić?
siemakuba
Kiedy przeglądasz pliki na serwerze za pomocą klienta FTP, wszystkie pliki na serwerze będą z punktu widzenia klienta FTP plikami zdalnymi.

Kiedy tworzysz pliki/katalogi za pomocą php zostaną one utworzone z takimi prawami dostępu na jakich pracuje php/Apache. Żebyś mógł jako użytkownik modyfikować później te pliki musisz po ich utworzeniu zmienić uprawnienia do nich za pomocą funkcji chmod" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.

pozdr.
kristoff
dzięki, działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.