Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wyciagani obiektu ze wskazanego url
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bastek8989
Witam

Czy da sie zmontowac taka klase ktora wyciagala by adres obiektu FLASH z podanego adresu strony?

thx
dr_bonzo
Da sie.

(glupie pytanie, glupia odpowiedz)

preg_match + zobacz jak wstawia sie flasha na stronke
bastek8989
W takim razie mzoecie pomoc mi z tymi znaczkami?

Chcialbym zeby wyrywalo mi taki fragment z podanej strony

1. <object width="[zmienna liczba]" height="[zmienna liczba]"><param name="movie" value="[zmienny adres]"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="[zmienny adres]" wmode="transparent" width="[zmienna liczba]" height="[zmienna liczba]"></embed></object>

gdzie tylko [zmienna liczba] i [zmienny adres] sie zmieniaja tak to wszystko pozostaje jak powyzej,

niewymagam napisania calosci tylko jakiejs pomocy ze znaczkami bo szukalem tego ale niemoglem znalesc

dziekuje
jarrod
Cytat(bastek8989 @ 28.10.2006, 13:16:26 ) *
W takim razie mzoecie pomoc mi z tymi znaczkami?

Chcialbym zeby wyrywalo mi taki fragment z podanej strony

1. <object width="[zmienna liczba]" height="[zmienna liczba]"><param name="movie" value="[zmienny adres]"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="[zmienny adres]" wmode="transparent" width="[zmienna liczba]" height="[zmienna liczba]"></embed></object>

gdzie tylko [zmienna liczba] i [zmienny adres] sie zmieniaja tak to wszystko pozostaje jak powyzej,

niewymagam napisania calosci tylko jakiejs pomocy ze znaczkami bo szukalem tego ale niemoglem znalesc

dziekuje

funkcje z rodziny preg_* + wyrażenie regularne. dr_bonzo już ci to napisał...
BTW: to mi nie wygląda na kod HTMLowy bo nie ma takiego tagu jak <embed> a param zamyka się przez <param /> a nie </param>.

Poczytaj sobie na temat wyrażeń regularnych - tego jest baaaardzo dużo w sieci i będzie sz mógł takie coś zrobić w bardzo prosty sposób.
erix
Cytat
BTW: to mi nie wygląda na kod HTMLowy bo nie ma takiego tagu jak <embed>

Owszem, jest taki tag, ale tylko w HTML <= 4.01.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.