Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Autologowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
PcPablo
Witam.
Posiadam konto na fotka.pl i wpadłem na taki pomysł, żeby napisać skrypt, który automatycznie loguje się moimi danymi w tym serwisie, co wystawia mój profil co jakiś czas na sam szczyt wśród osób ostatnio zalogowanych.

Proszę o pomoc w napisaniu takiego skryptu.

Narazie wykminiłem coś takiego:

1. <?
  2. while (1)
  3.  
  4. {
  5.  
  6. $fotka_login = "moj_login";
  7. $fotka_pass = "moje haslo";
  8.  
  9. require ("http://www.fotka.pl/login.php?form_login=1&f_login=$fotka_login&f_pass=$fotka_pass");
  10. echo("Wywołano logowanie do fotka.pl");
  11.  
  12. sleep(15000);
  13.  
  14. }
  15. ?>

Jeszcze tego nie sprawdzałem, ale moimi pierwszymi wątpliwościami są:
- czy komenda require jest odpowiednia
- czy zmienne f_login i f_pass wysłane w adresie zostaną poprawnie odebrane przez login.php na serwerze fotka.pl , bo normalnie są one wysyłane metodą POST.
PdM
Nie będzie odpowiednie. Od pobierania treści strony sa inne funkcje
PcPablo
Ale tu nie chodzi o pobieranie treści strony. Skrypt ma po prostu tak jakby na nią wchodzić, żeby serwis myślał że to ja na nią wchodze co 15 min...
erix
cURL
PcPablo
Cytat(erix @ 30.10.2006, 08:31:41 ) *
cURL

Ta no, przypominam że to jest forum PRZEDSZKOLE i to co napisał erix nic mi nie mówi...

Ale znalazłem coś o tym w necie, że przy pomocy cURL mozan wysyłaś zmienne metodą POST:

1. <?php
  2. $c = curl_init();
  3. curl_setopt($c, CURLOPT_URL, "http://www.fotka.pl/login.php?form_login=1");
  4. curl_setopt($c, CURL_POST, 1);
  5. curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, "f_login=$fotka_login&f_pass=$fotka_pass);
  6. curl_exec($c);
  7. curl_close($c);
  8. ?>

Czy jest OK?
Amorph
Forum przedszkole nie zwalnia z opcji szukaj i z manuala....
Poczytaj... teraz wiesz czego masz szukać.
NetJaro
Cytat
Czy jest OK?

Najlepiej samemu sprawdzić.. ;-) A jak nie będzie OK - napisać tutaj.

Ja jednak polecam troszke inne sposób - z aktualnego kompa (na którym masz autologowanie, bądź jesteś zalogowany) pobrać cookies i je wysyłać również za pomocą cURL.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.