Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] Problem z obrazkiem.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wht
Witam, mam problem ze wstawieniem obrazka przez css. kod w css wygląda mniej więcej tak
w css:
#obrazek
{
position: relative;
background: url ('img/obrazek.gif) no-repeat;
width: 400;
height: 100;
padding-left: 20px;
}

w html:

<div id="obrazek"></div>

Jeżeli popełniłem jakąś literówkę, proszę nie zwracać uwagi.
Z góry dziękuje za pomoc, Pozdrawiam.
siemakuba
1. popełniłeś literówkę, która ma znaczenia dla działania kodu - zgubiłeś drugi ciapek w url ('img/obrazek.gif)
2. nie wiem czy position:relative; wynika z reszty kodu; jeżeli nie to jest niepotrzebne
3. wartości musisz podawać z jednostkami miary, więc nie width: 400; ale width: 400px;
4. sprawdź ścieżkę do obrazka - pamiętaj, że musi być podana względem pliku CSS.
5. daj znać czy się polepszyło ;>

pozdr.
wht
Wszystko, się zgadza, literówki są tylko dlatego, że w pośpiechu przepisywałem, kod z laptopa.
Ścieżka poprawna wsio poprawne i nic. CSS działa bo dodtkowo przed obrazkiem wwaliłem kolor i prostokącik piekny, a obrazka jak nie było tak nie ma!?
artur81
jeżeli masz obrazek i mimo tego Ci się nie wyświetla pokaż może strukturę katalogów. Z tego co masz w kodzie wynika że w katalogu w którym masz plik css jest folder img a w nim grafika.
Jak jest w rzeczywistości?
wht
Bravo, ale ze mnie dekiel, struktura katalogów. Obrazek mam w _img, a css _style . Nie wiem jak mogłem niezuważyć takiego błędu, aż mi głpio pozdrawiam. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.