Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmieniający się przycisk
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rts
Witam.
Mam taki zwykły przycisk wysyłający
  1. <input type=submit name=submit value='Zapisz'>

Jak zrobić aby po naciśnięciu na niego tekst zmienił sie na inny, np. 'proszę czekać'?

Pozdrawiam
siemakuba
Hm, spróbuj tak:

1. <input type="submit" name="submit" value="Zapisz" onclick="this.value='Proszę czekąć... (będzie rozmowa)';">
;>

BTW, zamykaj wartości atrybutów w cudzysłowia!

pozdr.
rts
Dziękuje bardzo smile.gif
A jak jeszcze zrobić żeby po kliknięciu i zmnienieniu się napisu zablokować przycisk?
=kokos=
Może coś takiego

1. <input type="submit" name="submit" value="Zapisz" onclick="this.value='Proszę czekać...'; if(this.value='Proszę czeać...')document.form.submit.disabled;">
siemakuba
kokos: prawie ;>
musisz nadać jakąś wartość dla właściwości disabled, no i najlepiej odwołać się przez this, więc. Sprawdzanie też można pominąć, bo wszystko wywołane jest jednocześnie, więc nie zajdzie sytuacja, że klikamy w przycisk i jego value się nie zmieni.
  1. onclick="this.value='Proszę czekać...'; this.disabled=true;"

pozdr.
=kokos=
racja smile.gif

a teraz ja mam do Ciebie pytanie siemakuba. Mianowicie jak chciałbym zmienić style jeszcze do tego. np. dać czerwone to jak to będzie wyglądać?
  1. onclick="this.value='Proszę czekać...'; this.disabled=true; this.style.background-color='red';">

to mi nie działa tongue.gif

@EDIT

już wiem nie background-color ale backgroundColor
rts
Teraz mam

1. <input type="submit" name="submit" value="Zapisz" onclick="this.value='Proszę czekać...'; this.disabled=true;">

Po kliknięciu napis się zmienia na "prosze czekac" i blokuje ale dane na stronie sie nie zapisują :/
qlash
Tez kiedys cos takiego chcialem zrobic i robiąc Twoim aktualnym sposobem pod IE formularz się nie submitował, rozwiazaniem było nadanie ID dla submita i dodanie tego co masz aktualnie w zdarzeniu tu do zdarzenia onsubmit w znaczniku form.

Pozdro 69 8)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.