magic1974
19.12.2006, 22:51:11
Może urwalem sie z choinki ale czy moglby ktos napisac tu instruktaż jak jak zainstalowc sobie na swoim pc server poczty i jak go skonfigurowac z php tak aby mozna bylo testowac skrypty zanim ujrzą światło dzienne. Chodzi o to zeby miec na kompie Apache + mysql + php + jakis server poczty do testowania. Chociaz juz co nieco tworze w php to w temacie wysylania maili jestem totalna "noga" i choc samo zagadnienie korzystania z funkcji mail() nie wydaje sie byc trudne to wolalbym najpierw przerobic to na sucho zanim gdziekolwiek taki skrypt umieszcze.
kossa
20.12.2006, 00:14:03
Jak już wiesz musisz mieć zainstalowany serwer poczty wychodzącej - SMTP.
Cały pakiet (apache+php+mysql+smtp i inne dodatki) znajdziesz np. w krasnalu www.krasnal.tk.
Innym rozwiązaniem jest zainstalowanie jakiegoś klienta ściągniętego z netu - jak skonfigurujesz smtp (dnsy -choć zwykle sam wykrywa itp.) to meil się wyśle.
Łukasz
magic1974
20.12.2006, 11:09:04
No powiedzmy ze sciagnalem sobie cos takiego jak pegasus mail ale jakos nadal nie mam pojecia jak to skonfigurowac? czy jako domyslnego hosta mam użuc osobistego zarejstrowanego gdzies maila czy mam to ustawic jako localhosc a maile testowe konfigurawac jako np: jakasnazwa@localhost sorka ale o konfigurowaniu serverow nie mam bladego pojecia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.