Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php&TXT]Problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nib
Witam. Na początek chciałbym się spytać, czy baza txt jest dobra questionmark.gif Czy bedzie ona szybka jeżeli np będę posiadał w bazie ponad 5k wpisów?? I czy mógłbym np po późniejszych czasach użytkowania ta baza zmienić na MYSQL przenosząc wszystkie wpisy?
A oto drugi problem. Zrobiłem takie coś :
oto link:
Kod
http://radioparty.info/osiolki/emulebay.rar

I zrobiłem dodatkowe okienko w add.php ale niestety jak wpisuję w show żeby pokazał caly artykuł i opis plus okienko ed2k nie chce pokazać.... i chciałbym jeszcze ze jak klikam w index lub w tematach żeby otwierały mi się całe artykuły razem z linkami. Dałoby się tak ? a jeszcze mam problem z obrazkami... Nie umie wstawić skryptu żeby do każdego artykułu dodawał obrazki np loga:) z zewnętrznego linku lub poprzez uplodu.
POZDR
wipo
1. Baza w pliku nie jest szybka
2. Jeżeli już musisz używać plików nie używaj do tego php tylko np.Perla
3. Wpisy można zawsze przenieść - musisz tylko zachować odpowiedni format i kodowanie
nib
a wiecie jak zrobić takie coś ze jak dodajesz coś to strona jest zapisywana w html?
tak ja te wszytkie najnowsze portale dt downloadu np programosy.pl
Sabistik
1) Popraw tytuł topicu zgodnie z zasadami forum przedszkole!

Cytat
a wiecie jak zrobić takie coś ze jak dodajesz coś to strona jest zapisywana w html?

To że ma rozszerzenie html nic nie oznacza. mod_rewrite
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.