Mam cos takiego po wywolaniu zapytania sql:
id_ksiazki ..... tytul ......nazwisko ..... imie ......wydawnictwo ....nazwa_kategorii
33 ..... hehehe ........ Mickiewicz ....... Adam ...... Wydawnictwo ...... Dla m?odzie?y
33 ..... hehehe ...... Balanescu ....... Emilian ...... Wydawnictwo ..... Dla m?odzie?y
33 ..... hehehe ....... Brzęczysz ....... Grzegorz ...... Wydawnictwo ...... Dla m?odzie?y
jak sprawic zeby wyswietlil mi sie tylko jeden wiersz w ktorym Nazwiska i Imienia autorow byly wstawione po prostu po <br> ?
$wynik zwraca mi tytuly kolumn a $wynik1 zawartosc tabeli w bazie
<?php else { print "<p> <FORM method='post'> <table border='2' cellspacing='2' class='tabela'> <tr>"; for ($k=0;$k<count($wiersz);$k++) { } for ($i=0;$i<$wartosc;$i++) { for ($j=0;$j<mysql_num_fields($wynik1);$j++) { if ($j==0) $nr=$wiersz[$j]; } } } ?>
EDIT:
Zalacze jeszcze selecta bo moze skonstruowalem niepoprawna relacje (problem jest z relacja wiele do wiele pomiedzy ksiazka i autorzy, wiec mam nowa tabele autorstwo gdzie sa tylko 2 kolumny: id_ksiazki oraz id_autora):
SELECT k.id_ksiazki, k.tytul, a.nazwisko_autora, a.imie_autora, w.nazwa_wydawnictwa, kat.nazwa_kategorii, k.rok_wydania, k.ISBN, k.strony FROM ksiazka k, autorzy a, wydawnictwo w, kategoria kat, autorstwo aut WHERE k.id_kategorii=kat.id_kategorii AND k.id_ksiazki=aut.id_ksiazki AND k.id_wydawnictwa=w.id_wydawnictwa AND a.id_autora=aut.id_autora ORDER BY id_ksiazki;