Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Połączenie JS i php
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
batat
Mam taki fragment kodu:
  1. <?php
  2. $zakodowany = "<script type=text/javascript><!--document.write(Base64.decode($zak));//--></script>";
  3. ?>

gdzie $zak to hash zakodowany w base64.

i teraz chciałbym dać to w echo:
  1. <?php
  2. echo '<embed name="promo" src="'.$zakodowany.'" quality="high" bgcolor="#000">';
  3. ?>

no ale niestety nie chce mi się to przeparsować, a co za tym idzie, flash nie wyświetla się :/ Proszę o pomoc
Zajec
A pomyślałeś, co jest efektem Twojego działania?

Kod
<embed name="promo" src="<script type=text/javascript><!--document.write(Base64.decode($zak));//--></script>" quality="high" bgcolor="#000">
batat
zapomniałem dodać, że na JS znam tyle co nic :] no a tutaj kombinowałem na wszelkie dotychczas znane mi sposoby z apostrofami, cudzysłowiami itp :/ Więc prosiłbym o większą podpowiedź, bo ta mi za wiele nie mówi ;-)
chlebik
Prawda jest taka, ze php jest jezykiem, ktory dziala po stronie serwera i wpierw jest wykonywany jego kod i przesylany do klienta, dopiero potem do gry wchodzi JavaScript, ktory jest jezykiem uzywanym po stronie przegladarki.

Jesli chcesz mojej rady to,znajdz funkcje w php, ktora robi to, co chcesz osiagnac w JavaScripcie. Domyslam sie, ze nie przepiszesz wszystkiego do JavaScriptu skoro sie niebardzo na nim znasz smile.gif

Do szukania polecam Manual php.
batat
tylko problem w tym, że chce aby ten fragent kodu był zakodowany, a jak użyje base64_encode() to się wszystko wyświetli :/ więc samo php w tym wypadku nie da sobie rady :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.