Robie sobie skrypt newsów bo to jest mój 1 własny skrypt jaki robie he dopiero sie uuucze nomalka ale nie o tym!
To tak

Mam kod:
<? $password = 'SELECT * FROM `user` WHERE `login`="'.$_POST['username'].'" && `password`="'.$_POST['password'].'"'; $passwords = exmysql_query($password); /* $passwords = array("martin" => "pass"); */ if (!$_POST["username"] or !$_POST["password"]) { exit; } if ($_POST["password"] == $passwords[$_POST["login"]]) { $_SESSION["username"] = $_POST["username"]; } else { } ?>
Jak widać w tym kodzie jest jeszcze kod
<?php ?>
To znaczy dane do logowania z tablicy!
Wiec już mówie
Chodzi oto ze nie działa mi logowanie na sesje niby ok ale nie działa
A Oto str bazy
CREATE TABLE `user` ( `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, `login` varchar(18) NOT NULL, `password` varchar(32) NOT NULL, `email` varchar(255) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) )
Jeśli chodzi o formularz:
<form action="index.php?cmd=login_sprawdz" method="POST"> <TABLE BORDER=0> <TR> <TD>Login:</TD> <TD><INPUT TYPE="TEXT" SIZE=10 NAME="username"></TD> </TR> <TR> <TD>Hasło:</TD> <TD><INPUT TYPE="PASSWORD" SIZE=10 NAME="password"></TD> </TD> </TABLE> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Zaloguj się"> </FROM>
Proszę o pomoc czemu nie moge się zalogować do bazy a mam tak takie same dane jak w tablicy? wyskakuje błąd!
"Resource id #6"
Jak użyję kod:
<?php ?>
Pozdro