Pytanie może ktoś mi co nie co powiedziec jak zrobic limit na stronie w sensie, mam 200 rekordów i chcę, aby one pojawiały się po 20 rekordów i robiło [1] [2] strony itd
Pozdro dla nospor ;D
Wiedziałem, że coś będzie nie tak

Dzięki za info
<?php switch ($widok) { case 'Wszystkie': $lp=0; $ww = $Sql->Query("select count(id) as ile from umowy"); $skok=25; if(!$_GET['current'])$_GET['current']=1; $stronadoprzejscia='spisumow.php?'.$widok.'='.$_GET[k].''; $max=3; $temp=$_GET['current']/$skok; $temp++; $stron=$ilestron/$skok; $all=(int)($stron); if($all!=$stron)$all++; if(!$_GET['current']||($_GET['current']<=0))$_GET['current']=1; if($_GET['current']>$all)$_GET['current']=1; $od=$_GET['current']-$max; if($od<=0){$od=1;$do=2*$max+1;} if(!$do)$do=$_GET['current']+$max; if($do>$all){$do=$all;$od=$do-2*$max;if($od<=0)$od=1;} $kropki=$od-$max-1; if($kropki<=0)$kropki=1; if($od!=1)$stronicowanie.='<a href="'.$stronadoprzejscia.'¤t=1">1</a> <a href="'.$stronadoprzejscia.'¤t='. $kropki.'">...</a> '; for($i=$od;$i<=$do;$i++){ if($_GET['current']==$i)$stronicowanie.=' '.$i.' '; else $stronicowanie.=' <a href="'.$stronadoprzejscia.'¤t='.$i.'">['.$i.']</a> '; } $kropki=$do+$max+1; if($kropki>$all)$kropki=$all; if($do!=$all)$stronicowanie.=' <a href="'.$stronadoprzejscia.'¤t='.$kropki.'">...</A> <a href="'.$stronadoprzejscia.'¤t='.$all.'">['.$all.']</a>'; if($stronicowanie==' 1 ')$stronicowanie=''; $w = $Sql->Query("SELECT * FROM umowy order by data desc, godzina desc LIMIT ".($_GET['current']-1)*$skok.", $skok"); ?>
<?php $ilepostow = 5; $ilosc = $odpowiedz['ilosc']; $wynik = $ilosc/$ilepostow; $odp = mysql_query("SELECT * FROM tab_komentarzy GROUP BY DATA DESC LIMIT ".(($str-1)*$ilepostow).",".$ilepostow); <div class="autor">%s</div> <div class="data">%s</div>", } for($i=1; $i<=$wynik; $i++) ?>