Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: logowanie i przekierowanie...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Janek111
Witam,

Mam problem odnośnie przekierowania po logowaniu. Do tej pory mój skrypt wyglądał tak, że miałem w lewej części strony formularz logowania, i jeżeli użytkownik wpisał niepoprawne dane to komunikat pojawiał się zaraz pod formularzem, bez przenoszenia na jakąś inną stronę. Sama funkcja logowania także wykonywała się w tym miejscu, i nie przenosiła nigdzie użytkownika. Wszystko działało, ale minus jest taki, że bezpośrednio po zalogowaniu nie były widoczne przykładowo nowe opcje w menu, czy też powitanie w stylu: 'Witaj Roman!' (widoczne dopiero po odświeżeniu strony).

Dodam, że do sprawdzania czy użytkownik jest zalogowany używam swojej funkcji CheckUser() i to wygląda tak:

1. <div class="left_menu">
  2. <?php
  3. $blnLogged = CheckUser();
  4. CreateTitle('Logowanie');
  5. if ($blnLogged === FALSE){
  6. if (!isset($_POST['LogSubmit']))
  7. CreateLoginForm();
  8. else{
  9. try{
  10. Login($_POST['username'], $_POST['password']);
  11. }
  12. catch(Exception $e){
  13. CreateLoginForm();
  14. echo '<p><span class="bold">';
  15. echo $e->getMessage();
  16. echo '</span></p>';
  17. }
  18. }
  19. }
  20. else
  21. Greeting();
  22. }
  23. ?>
  24. </div>

Teraz pytanie, jak zrobić, żeby zachować te wyświetlanie komunikatu o błędzie bezpośrednio pod formularzem na tej samej stronie, a jednocześnie w przypadku poprawnego logowania odświeżyć stronę, albo coś w tym stylu.
ganimedes
A
  1. <?php
  2. Header("Location:$url");
  3. ?>
Ci nie działa?
Janek111
Ok, na początku coś nie chciało przekierować, a teraz już jest ok, dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.