Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Miganie paska tytulu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
phpion
Mam pytanie: w jaki sposob wymusic miganie paska z tytulem strony? Chodzi mi o to, ze Ajaxem co jakis czas sprawdzane jest czy doszly jakies nowe wpisy do bazy czekajace na autoryzacje. Jesli tak, pojawia sie na stronie div z informacja co i gdzie doszlo. Chcialbym zrobic teraz tak, zeby mozna bylo zminimalizowac strone z tym skryptem i moc sprawdzac czy cos doszlo bez koniecznosci maxymalizowania okna przegladarki. Chcialbym aby w takiej sytuacji pasek tytulu zaczal migac - tak jak np. po zakonczeniu instlacji programu przy zminimalizowanym oknie instalatora. Jest na to jakis gotowy myk?
gekon
JavaScript nie ma takich uprawnień. Chyba, że w IE smile.gif
Joy-machine
Pasek zacznie migać gdy wystawisz alerta na stronie. Ale zarówno pomysł jak i ten sposób jest beznadziejny. Myślę że wyrzucanie juz samego diva wystarczająco wkurzy usera - zrób na tej opcji on/off.

IE, jako program szpiegujący i instalujący wirusy na komputerze, pewnie ma takie możliwości winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.