~Mokry.
Po kilku bojach udało mi się zrobić. a pomocą advAJAX pobieram trone (która zawiera formularz z obsługą adAJAX) i ładuje go do div'a.
Funcje ma w pliku funkcje.js wywoływane head. W body mam na onload funkcje tocos.
funkcje.js
function tocos() {
advAJAX.get({ url: "test1.php",
onLoading : function(obj) { document.getElementById("divg").innerHTML = "Loading..."; },
onSuccess : function(obj) { document.getElementById("divg").innerHTML = obj.responseText; }
});
advAJAX.get({ url: "test2.php",
onLoading : function(obj) { document.getElementById("divd").innerHTML = "Loading..."; },
onSuccess : function(obj) { document.getElementById("divd").innerHTML = obj.responseText; }
});
advAJAX.get({ url: "t1.html",
onLoading : function(obj) { document.getElementById("con").innerHTML = "Loading..."; },
onSuccess : function(obj) { document.getElementById("con").innerHTML = obj.responseText; }
});
}
function test(fo,div)
{ advAJAX.assign(document.getElementById(fo),
{ disableForm : true,
onLoading : function(obj) { document.getElementById(div).innerHTML = "Ładuje się";},
onSuccess : function(obj) { document.getElementById(div).innerHTML = obj.responseText;},
});
}
plik t1.html
<form action="t2.php" method="post" id="form1" > <input type="submit" value="wylicz" onclick="test('form1','divd')"></input>
No i tu mam problem i szukam rozwiązania. bo pod FF działa bez zarzutu, ale IE ....
Nawet założyłem ostatnio posta na ten temat . (
TU)
Jakbyś umiał pomóc ...
Edit ~07-03-2007
Znalazłem nową polską klasę AJAX'a. Jest nastawiona na razie głównie na "wygląd" ale i jest tam funkcja którą powyżej przedstawiłem i co najważniejsze działa w IE
Klasa nazywa się
mintAJAX