Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Metoda advajax po wywołaniu innej
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
mokry
Mam problem do rozwiązania na szybko :/

Mówiąc krótko: mam klasę adjAJAX od anakina...

Wywołuje funkcją GET stronkę do DIV'a, w której mam zamieszczonego forma. Do tego forma mam assign, ale nie działa.
Znalazłem jeden topic o czymś takim, pisało coś o elementach DOM etc...

Idzie to jakoś "przeskoczyć"?
gebp
~Mokry.
Po kilku bojach udało mi się zrobić. a pomocą advAJAX pobieram trone (która zawiera formularz z obsługą adAJAX) i ładuje go do div'a.
Funcje ma w pliku funkcje.js wywoływane head. W body mam na onload funkcje tocos.
funkcje.js
  1. function tocos() {
  2.  
  3. advAJAX.get({ url: "test1.php",
  4. onLoading : function(obj) { document.getElementById("divg").innerHTML = "Loading..."; },
  5. onSuccess : function(obj) { document.getElementById("divg").innerHTML = obj.responseText; }
  6. });
  7. advAJAX.get({ url: "test2.php",
  8. onLoading : function(obj) { document.getElementById("divd").innerHTML = "Loading..."; },
  9. onSuccess : function(obj) { document.getElementById("divd").innerHTML = obj.responseText; }
  10. });
  11. advAJAX.get({ url: "t1.html",
  12. onLoading : function(obj) { document.getElementById("con").innerHTML = "Loading..."; },
  13. onSuccess : function(obj) { document.getElementById("con").innerHTML = obj.responseText; }
  14.  
  15. });
  16.  
  17. }
  18.  
  19. function test(fo,div)
  20. { advAJAX.assign(document.getElementById(fo),
  21. { disableForm : true,
  22. onLoading : function(obj) { document.getElementById(div).innerHTML = "Ładuje się";},
  23. onSuccess : function(obj) { document.getElementById(div).innerHTML = obj.responseText;},
  24.  
  25. });
  26.  
  27. }

plik t1.html
  1. <form action="t2.php" method="post" id="form1" >
  2. <input type="text" name="l1"></input>
  3. <input type="text" name="l2"></input>
  4. <input type="submit" value="wylicz" onclick="test('form1','divd')"></input>
  5. </form>
  6. </html>

No i tu mam problem i szukam rozwiązania. bo pod FF działa bez zarzutu, ale IE ....
Nawet założyłem ostatnio posta na ten temat . (TU)
Jakbyś umiał pomóc ...

Edit ~07-03-2007
Znalazłem nową polską klasę AJAX'a. Jest nastawiona na razie głównie na "wygląd" ale i jest tam funkcja którą powyżej przedstawiłem i co najważniejsze działa w IE
Klasa nazywa się mintAJAX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.