#navcontainer ul { margin: 0; padding: 0; list-style-type: none; font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; font-weight: 600; text-align : left; } #navcontainer li { margin: 0 0 2px 0; } #navcontainer a { display: block; padding: 3px 3px 6px 40px; width: 147px; background-color: #C2BCAE; background-repeat: no-repeat; } #navcontainer a:link, #navlist a:visited { color: #333; text-decoration: none; background-image: url(img/lista.png); } #navcontainer a:hover, a:active { background-color: #C2BCAE; background-image: url(img/lista_a.png); color: #fff; }
na stronie wyswietlane jest
<div id="navcontainer"> <ul id="navlist"> <?php { } { } ?> </ul> </div>
Interesuje mnie fakt jak zrealizować cos takiego, żeby po kliknieciu jakiegoś linka z menu i przeladowaniu strony zmienialo sie np tlo pod linkiem
Na chwile obecna zmienia sie tlo i kolor czcionki dla 'hover' oraz 'active' a ja chcialbym jeszcze, zeby bylo widac, z pod ktorego linka jest wyswietlana aktualna strona, zeby został wyrozniony z pozostałych...
-------------------------
nikt nie umie mi pomóc (czyzby temat wykraczał po za zakres wiedzy przedszkolnej?) czy może niejasno wyraziłem o co mi chodzi?