Problem polega na tym że chce z dwoch tablic wyciagnac dane powiedzmy ze tabela 1 wyglada tak
tabela-1
id-wynik
1-2
2-3
4-5
a
tabela-2 tak
nr-wynik2
1-2
2-3
3-5
4-5
hmmm wiem jak zapytac o wyniki ale zapytanie zwraca mi wyniki które są takie same a mi chodzi o to
żeby zapytanie zwracało wyniki tylko jeżeli liczba wyników w tabeli1 zgadzała sie z tabelą2.
Np. jeżeli
tabela- 2 wygladała by tak
nr-wynik2
1-2
2-3
3-5
4-7
to zapytanie i tak mi zwróci wynik ale że są dwa takie same wyniki a mi chodzi o to żeby zwracało wynik tylko wtedy jak liczba wyników jest taka sama w obu tabelach plis pomocy
Napisałem coś takiego ale nie wiem dlaczego jest coś nie tak domyslam sie ze pytanie jest źle napisane ale gdzie jest błąd
<?Php $a = '1'; $b = '2'; $c = '3'; $query ="SELECT id, wynik, nr, wynik 2 FROM tabela-1 JOIN tabela-2 where nr=id and wynik = wynik-2"; { // ta część jest odp za zliczanie stawek które też sie znajdują w tabeli -2 ale to nie istotne to działa pod warunkiem że wszystkie wyniki są takie same a
le jak tylko jeden jest inny to działa dalej ale go omija ale mi zależy na tym że
by tylko te same wyniki sie zliczały hmm dzięki z góry!! narka
if($row['wynik'] == $a) { $licz *= $row['stawka1']; } else if($row['wynik'] == $b) { $licz *= $row['stawka2']; } else if($row['wynik'] == $c) { $licz *= $row['stawka3']; } } ?>
Pomoc mile widziana