<html> <head> <title>dynamiczny formularz</title> <? function sortuj() { for($i=0;$i<$ile;$i++) { } $n); for($i=0;$i<$ile;$i++) { } } ?> </head> <body> <h3 align=center>Edycja graczy rankingowych</h3> <form name="formularz" action="edycja.php" method="post"> <? //petla_Główna { { for($i=0;$i<$ile;$i++) { } $p1[$ile]=$npunkty;$n1[$ile]=$nnick; for($i=0;$i<=$ile;$i++) { } //sortuj(); } $lp=1; for($i=0;$i<$n;$i++) { echo "<br>$lp.) $nick[$i] ,punktacja: <font color=red>$punkty[$i]</font> Zmień: <input type=text name=pts[$i] value=$punkty[$i]>"; $lp++; } echo "Nick : <INPUT TYPE=TEXT NAME=nnick value=""> punkty: <INPUT TYPE=TEXT NAME=npunkty VALUE=""><INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="DODAJ"></FORM>"; } ?> </body> </html>
Zawartośc pliku txt wygłada tak:
punkty|nick i jest to jakaś przykładowa lista którą stworzyłem w notniku:
1000|radek
2000|lukasz
1500|czeslaw
itp.
Mój problem polega na tym że gdy dodaje nowego gracza do bazy to wpisuje mi go tak:
1000|radek
2000|lukasz
1500|czeslaw1200|nowy
a chiałbym żeby dodwało jak poprzednie rekordy czyli od nowej lini:
1000|radek
2000|lukasz
1500|czeslaw
1200|nowy
nie wiem jak to zrobić

Aha dodam że próbowałem linie 30 zastąpić taką konstrukcją:
<?php { sortuj(); } ?>
zamiast \r stosowałem też \n ale i tak w notatniku wszystko jest w jednej lini tylko że drukuje znak specjalny to powoduje że funkcja która ma sortować rekordy w pliku nie robi tego porawnie gdy jest ten znak