Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql][fdpf] Problem z formularzem/pdf
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kaflo
Mam formularz który po wysłaniu otwiera nową stronę która generuje pdf za pomocą fpdf. Problem polega na tym że gdy za pomocą formularza wywołuje okno pdf to on się nie otwiera pojawia się puste okno i nic.
mikess
wrzuć kod skryptu który generuje pdfa to go przeanalizujemy winksmiley.jpg
kaflo
  1. <?php
  2. $NazUrzed=$_POST['UrzadSkar'];
  3.  
  4. require('fpdf.php');
  5. $pdf=new FPDF('L','mm','A4');
  6. $pdf->AddPage();
  7. $pdf->AddFont('timespl', '', 'timespl.php');
  8. $pdf->AddFont('timesplb', '', 'timesplb.php');
  9. $pdf->SetFont('timesplb','',12);
  10. $pdf->SetLeftMargin(7);
  11. $pdf->SetRightMargin(13);
  12. $pdf->SetAutoPageBreak(1,2);
  13. /************************NAGŁÓWEK DOKUMENTU**************************************/
  14. $pdf->MultiCell(80,6,'ZAWIADOMIENIE SERWISU O MIEJSCU INSTALACJI KASY REJESTRUJĄCEJ',0,'C',0);
  15. $X1=$pdf->GetX();
  16. $Y1=$pdf->GetY();
  17. $pdf->SetFont('timespl','',13);
  18. $pdf->SetXY(150,10);
  19. $pdf->MultiCell(0,9,'Nr dokumentu:',1,'L',0);
  20. $pdf->SetXY(150,19);
  21. $pdf->MultiCell(0,9,'Data przyjęcia dokumentu:',1,'L',0);
  22. $pdf->SetXY($X1,$Y1);
  23. /**********************MIEJSCE SKŁADANIA ZAWIADOMIENIA***************************
    *****************/
  24. $pdf->SetFont('timesplb','',13);
  25. $pdf->MultiCell(0,7,'MIEJSCE SKŁADANIA ZAWIADOMIENIA',0,'L',0);
  26. $pdf->SetFont('timespl','',11);
  27. $pdf->MultiCell(0,6,'Naczelnik Urzędu Skarbowego do którego skierowane jest zawiadomienie:  '.$NazUrzed ,1,'L',0);
  28. $pdf->output();
  29. ?>

To jest wycinek kodu. Całość jest trochę duża. Problem w tym że nie zawsze otwiera mi się stworzony PDF i nie wiem czemu.
mikess
wrzucilem ten Twoj skrypt do siebie i u mie sie normalnie otwiera. Nie ma zadnych błedów. Jeśli sie otwiera czasem a czasem jest pusta strona to radziłbym w szczegolnosci po zapisie skrytu nie odswiezac strony tylko otworzyc na nowo. A jesli Ci sie ten skrypt co wkeiles wogle nie otwiera to moze cos masz zle z konfiguracja fpdfa, moze cos z czcionkami nie tak. Jeśli będziesz chcial moge Ci mojego fpdfa przeslac wraz z czcionkami
kaflo
Generalnie masz racje problem zaczyna się wtedy kiedy wywołuje PDF przyciskiem z formularza z innej strony. Wygląda to mniej więcej tak że na jednej stronie wypełniam dane za pomocą formularza i wysyłam to do pdf. Jeżeli wywołam stronę bezpośrednio po adresie jest OK gorzej kiedy następuje przekierowanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.