Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Flash button, URL, przesylanie zmiennych do PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
idas
Witam serdecznie,

sluchajcie mam taki problem:
Mam dynamiczna strone www oparta na PHP i MySQL. Na tej stronie zrobilem sobie menu we flashu. Normalnie jak w typowym linku
Kod
<a href="..."</a>
chcemy wstawic adres i przeslac jednoczesnie zmienna robimy tak:
Kod
<a href="link_gdzies_tam.php?zmienna=$inna_zmienna">Kliknij mnie!</a>
Niestety jesli w akcji buttona wpisze
Kod
on(relese)
{
GetURL = "link_gdzies_tam.php?zmienna=$inna_zmienna";
}
to nie dziala to jak nalezy:/ Ta akcja nie przesyla tej wartosci zmiennej dalej, a przesyla doslownie ciag znakow "$inna_zmienna"

Wie ktos jak prawidlowo skofigurowac akcje buttona, aby przesylal on dobrze wartosc zmiennej do skryptu PHP? [tzn. chodzi o to ze button po klikniecu ma pobrac dana zmienna, a nastepnie zwrocic ja do odpowiedniej strony z url].

Dzieki serdeczne za wszelakie rady
Pozdrawiam
DjKermit
AS to nie PHP, tam nie ma parsowania zmiennych zawartych w stringach, poza tym getURL to funkcja a nie zmienna więc i wywołanie adekwatne.
Kod
on(relese) {
    getURL("link_gdzies_tam.php?zmienna=" + inna_zmienna);
}
idas
Niestety ten sposob tez nie dziala :/
Podejrzewa, ze trzeba przeslac najpierw zmienna jakos do flasha, a pozniej z niego ja wyciagnac i z powrotem ja przeslac do php...ktos wie jak to zrobic?
PiratNowegoPokolenia
Cytat
on(relese)
{
GetURL = "link_gdzies_tam.php?zmienna=$inna_zmienna";
}

Bez sensu ... Php nie wstawi ci tej zminnej bo ten plik nie jest parsowany
w życiu ci się takie coś nie uda ... musiał byś zrobić aby plik flasha był generowany przez php...
kossa
Cytat
musiał byś zrobić aby plik flasha był generowany przez php

dobre laugh.gif

@idas, poczytaj o komunikacji flasha i php
http://www.flashzone.pl/item/475/Komunikac...-PHP-i-Flashem/

we flashu masz możliwość w action scripcie pobrać adres url i z niego wyciągnąć dane

Łukasz
misiek172
może zaczniemy od składni getURL smile.gif

getURL - manual

możesz określić adres ramki, okna, w twoim wypadku _self, oraz ewentualnie można określić czy POST czy GET mają być wysyłane zmienne smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.