Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: co to za błąd i jak sie go pozbyć?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Keran
Co to za błąd i jak sie go pozbyć?

Cytat
Warning: fmenusite() [function.fmenusite]: cannot represent a stream of type socket as a STDIO FILE* in i tu jest sciezka do pliku.
Keran
chodzi mi głównie o część
Cytat
cannot represent a stream of type socket as a STDIO FILE* in ...

co może powodowac taki błąd (znaczy się ostrzeżenie smile.gif )?
dodam, ze plik którego nie potrafi zainkludować jest bez błędów i ma poprawną nazwę i wszystko już wcześniej działało. Nie wiem skąd się wziął nagle ten błąd i co on tak naprawde oznacza.
Keran
Litości, ktoś z Was musi wiedzieć.
Nie możliwe żeby nikt nie wiedział przy takiej ilości postów na forum.
PMadej
a moze wrzuc troche kodu do ktorego sie ten blad odnosi to moze ktos wymysli o co chodzi ...
Keran
oto cały bug ze stronki:
Kod
Warning: fmenusite() [function.fmenusite]: cannot represent a stream of type socket as a STDIO FILE* in G:Webrootrotndzialymenudz.php on line 122

Warning: fmenusite() [function.fmenusite]: Failed opening 'http://www.wladca.pl/addons_inner.php' for inclusion (include_path='.;F:phpincludes') in G:Webrootrotndzialymenudz.php on line 122

a w linii 122 jest:
Kod
include "http://www.wladca.pl/addons_inner.php";

wcześniej już działalo i nagle sie cos zrypało. plik addons_inner.php jest dobry bo jak podepne go bezposrednio (w tym samym katalogu) w ten sposób
Kod
include "addons_inner.php";
to znowu działa.
Nie wiem jak to naprawic i gdzie.
PMadej
skoro dziala jak go podpinasz bezposrednio to po co cudujesz z odwolaniem bezwzglednym??

byc moze na masz jakies ograniczenia na serwerze ustawione ... a do tego

tam jest odwolanie do funkcji ktora nie dziala ... jej kod ew. tez by sie przydal
Keran
Cytat
skoro dziala jak go podpinasz bezposrednio to po co cudujesz z odwolaniem bezwzglednym??

bo działało wcześniej z bezwzględnym i chciałbym wiedzieć dlaczego teraz nie działa.
Cytat
tam jest odwolanie do funkcji ktora nie dziala ... jej kod ew. tez by sie przydal

nie sądze, funkcja nie działa bo jej kod (jego część z pliku addons_inner.php) nie jest wczytywany.
DeyV
Cytat
Include
Jeśli "URL fopen wrappers" są włączone w php (takie jest domyślne ustawienie) można podać nazwę pliku do wczytania używając adresu URL (przez protokół HTTP lub innym obsługiwanym sposobem - zajrzyj do Dodatek I aby zapoznać się z listą obsługiwanych protokołów), zamiast podawać ścieżkę lokalną. Jeśli podany w adresie serwer interpretuje plik docelowy jako kod php, można do tego skryptu przekazać zmienne w taki sam sposób jak przy metodzie GET protokołu HTTP. Ściśle mówiąc, nie jest to to samo, co wczytywanie pliku lokalnego; jest to wykonanie pliku na zdalnym serwerze i wklejenie rezultatu jego działania do skryptu wywołującego. W tym przypadku, rzecz jasna, zasięg globalny zmiennych nie obejmuje pliku wczytywanego tą metodą.  

Wersja php pracująca pod systemami Windows nie obsługuje dostępu do zdalnych plików w tej funkcji, nawet jeśli opcja allow_url_fopen jest włączona.
Keran
Niestety DeyV nie o to chodziło i chyba się nie dowiemy o co bo przeinstalowałem php do wersji 4.3.3 i wszystko wróciło do normy.
Czyli powodem błedu był php ale jakim cudem się wysypał i na czym tego nie wiem.
Dziękuję Ci za próby pomocy na forum oraz irc.php.pl
Pozostałym osobom też dziękuję smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.