Jestem początkują ca w tym temacie. Mam prośbę, napisałam wyszukiwarkę adresów z bazy, tylko po nie wyszukuje mi konkretnej szukanej nazwy tylko zawsze wypisuje mi wszyskieposiadane adresy w bazie! W czym tkwi błąd. Oto moja wyszukiwarka
index.php
<html> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> <body style=" font-size: 16px " bgcolor="white" text="black" align="center" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" > <div align="center"> <center> <table border="0" width="600"> <tr> <td> <font face="Verdana"> <small> <b> </tr> <tr> </tr> <tr> <td> <font face="Verdana"> <small> <b> </tr> <form action="wyszukiwanie.php" method="post"> <table style=" font-size: 14px" align="center" border="0"> <INPUT class=f style="WIDTH: 140px" name="nazwa"> </font> <INPUT class=f style="WIDTH: 140px" name="adres"> </font> <INPUT class=f style="WIDTH: 140px" name="specjalizacja"> </font> </table> </form> </body> </html>
[b]wyszukiwanie.php[b]
<html> <head> <title>Baza Moja</title> </head> <body> <table border="1" width="98%" cellspacing="0" cellpadding="0" bordercolorlight="#000000"> <tr> <td width="96%" colspan="10" bgcolor="#C0C0C0"> <p align="center"><b><font size="2">Instytucje</font></b></td> </tr> <tr> <td width="4%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"> <p align="center"><font size="2">ID</font></td> <td width="18%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"> <p align="center"><font size="2">Nazwa instytucji</font></td> <td width="18%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Adres</font></td> <td width="18%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Kod pocztowy</font></td> <td width="18%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Specjalizacja</font></td> <td width="14%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Kontakt</font></td> <td width="14%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Rodzaj instytucji</font></td> <td width="14%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Sposób finansowania</font></td> <td width="14%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Specjalisci</font></td> <td width="14%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Dodatkowe dane</font></td> </tr> <?php $id = $rekord['id']; $nazwa = $rekord['nazwa']; $adres = $rekord['adres']; $kod = $rekord['kod']; $specjalizacja = $rekord['specjalizacja']; $kontakt = $rekord['kontakt']; $rodzaj = $rekord['rodzaj']; $finansowanie = $rekord['finansowanie']; $spcjalisci = $rekord['specjalisci']; $dodatkowe = $rekord['dodatkowe']; print "<TR><TD>$id</TD><TD>$nazwa</TD><TD>$adres</TD><TD>$kod</TD><TD>$specjalizacja</TD><TD>$kontakt</TD><TD>$rodzaj</TD><TD>$finansowanie</TD><TD>$specjalisci</TD><TD>$dodatkowe</TD></TR>n"; } ?> </body> </html>
Bardzo prosze o pomoc!!!!:)
--
poprawiłem bbcode.
na przyszłość proszę sprawdzić jak wygląda post po jego napisaniu.
~siemakuba