Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] problem z obslugą php5 przez foxa i ie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
phpuser04
Witam, może przedstawie najpierw o co chodzi:
  1. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
  2. <html>
  3. <head>
  4. <title>Części samochodowe Janka — wyniki zamówienia</title>
  5. </head>
  6. <body>
  7. <h1>Części samochodowe Janka</h1>
  8. <h2>wyniki zamówienia</h2>
  9. <?
  10. echo '<p>Zamówienie przyjęte.</p>';
  11. ?>
  12. </body>
  13. </html>

Otóż gdy wyświetle ta stronke na foxie pojawia się wszystko tak jak w opisie, dodatkowo od nowego akapitu wyświtlaja sie znaki: '; ?> .Nie wiem w sumie o co chodzi :\ . Mam zainstalowany VertrigoServ [wersja najnowsza] i niby wszystko dobrze chodzi - stronka localhost z dodatkowymi informacjami ,strona phpinfo() również, a jednak coś jest nie tak... Chciałem uruchomic w/w strone na IE ale wyskakuje mi okienko co zrobic z plikiem "abc.php" otworzyc czy zapisac na dysku... jak go otwieram, to pokazuje mi go w notatniku hehe. Nie orientuje sie jak dodac *.php do obslugi stron IE. Czekam na odpowiedz i pozdrawiam!

[+] edit
Dodaje tag, aby temat był zgodny z forum Przedszkole,
ponieważ już padły odpowiedzi. Na przyszłość proszę
pamiętać o tym, inaczej temat zostanie zamknięty.
---
~strife
kriqs
to dziwne bo przegladarka ma malo do tego bo php to server-side wiec hmmm...

mowisz ze phpinfo() ci dziala normalnie i pisze ze php jest tak ? a moze sprobuj inny serwer ja polecam xampp dla mnie boski smile.gif
phpuser04
Dzieki za dopowiedz ~Kriqs, ale to rowniez nie pomoglo smile.gif. Przed chwilka zadzwonilem do kumpla i jak sie okazalo jego kolega znal odpowiedz hehe, trza poprostu kazdy dokument przekopiowac do folderu \htdocs i odpalac go z polecenia http://localhost/plik_abc.php w przegladarce, widocznie jak czytalem podstawowe info to przegapilem, ale ze mnie gapa, nie ? winksmiley.jpg Teraz juz wszystko chodzi jak powinno, pozdro dla Kamila i Marcina!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.