Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Logowanie (tylko dla admina) MD5
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mateusz24680
Jak zrobić skrypt logowania z MD5? Znalazłem stronę na której da się wpisać swoje hasło i nacisnąć MD5, po czym pokazuje zakodowane hasło. Tylko problem jest taki że nie znam skryptu logowaniu takiego z którym działą MD5. Szukam takiego logowania tylko dla Admina strony. To nie jest forum.

Strona: www.seria-n-z.ovh.org
domis86
a jaki cel chcesz osiagnac?
mateusz24680
No taki że będzie (np) podany link do admininstrowania księgi gości, hasło, login. Ale jeszcze dokładnie nie wiem.
Fixus
szczerze to nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem problem ale MD5 to przecież sposób szyfrowania danych. Wystarczy, że dasz string do szyfrowania:
Kod
$szyfrowanie = md5($haslo);

p.s
zapraszam do wszechwiedzy smile.gif http://pl2.php.net/manual/pl/function.md5.php

//edit

skoro sam nie wiesz czego chcesz to jak mamy ci pomóc ? smile.gif Najwazniejsze to określenie problemu i szukanie rozwiązania smile.gif
mateusz24680
Wstawię tam jeszcze edytowanie shoutboxa. snitch.gif Rkingsmiley.png

Wstawię tam jeszcze żeczy TYLKO dla autora strony. Rkingsmiley.png
kwiateusz
ale Ty dalej nie rozumiesz ze md5 to tylko rodzaj szyfrowania... masz np słowo supertajnehasło a po zakodowaniu do md5 otrzymujesz 78a7e6407b407fa308b3c5644e4c0c3e i jedyne zastosowanie tego w panelu admina to to że hasła nie musisz przechowywać w niekodowanej postaci
Luke_Star
Nie wiem czemu ale według mnie powinno sie ten temat do przedszkola przenieść...
Wpierw polecam poczytac po co sie stosuje MD5 i co ono daje. Nastponie -pomyslec czy jest sie w stanie samemu ze swoja obecna wiedza cos napisac sensownego. Jezlei nie to polecam tak jak Fixus miejsce wszechwiedzy (i tak na przysżłosc z manula php korzystaja nawet profesjonalisci nie ma co sie go wstydziec)> Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.