Mam taki na pozór dość głopi problem, muszę dokończyć taki mały projekcik, jednak pojawił się dość nieoczekiwany problem. A mianowicie przy pisaniu logowania. Otóż teraz krótki opis.
Program ma być napisany w pełni obiektowo, składający się z 3 warstw, pierwsza to wyświetlanie formatek, druga to logika a trzecia to uchwyt do bazy danych(jednak to pominę teraz).
1) przy starcie systemiku wyświetla się TYLKO formatka logowania bez ramek.
2) przy pomyślnym logowaniu zaczyna się tworzyć ramka a w innym powrót do tego samego okna.
3) Po naciśnięciu klawisza wyloguj przejście do formatki logowania (Tu właśnie jest problem) Ponieważ formatka logowania pojawia się w jednej z ramk! A chodzi mi o to by została wyświetlona sama formatka bez ramek.
<?php class frame { function display { echo "<frame name='topFrame' scrolling='No' noresize='noresize' class='background_1' title='topFrame' />"; } //fun function login() { echo "<tr><td align='center' style='background:black; color:white;'><strong>Ekran Logowania</strong></td></tr>"; echo "<tr><td colspan='2' align='center'><input style = 'background:blue; color:white;' type='submit' name='dalej' value='dalej'> <input style = 'background:blue; color:white;' type='reset' value='reset'></td></tr>"; } //fun function displayMenu() { //*ru beda przyciski..*/ } //fun } //class $ob1 = new frame(); //pierwszy krok i plik startowy $ob1->login(); //gdy dobrze podamy przechodzimy do $ob1->display(); //gdy nacisniemy przycisk wylogowania przeniesie nas do metody login $ob1->login(); ?>
To jest w dużym uogulnieniu napisane. Ale czy ktoś się zetknął z takim problemem?
Może jakieś sugestie?
Generalnie wszystkie systemy z logowaniem które widziałem są nie napisane w sposób pełni obiektowy. Bardzo często jest mieszany kod html z php...
P.S przeglądałem kilka framework -ów jednak żaden z nich nic mi nie podpowiedział.