Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] czytanie części strony html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomaszq
Mam przykładową stronę xyz.pl i chcę jej określony fragment wczytać do zmiennej. Nie znam numeru linii, wiem jednak, że tekst, który chcę wczytać znajduje się pomiędzy znanymi mi stringami. Jak to zrobić?
fhl
file_get_contents + wyrażenia regularne, było wiele razy ; )
tomaszq
moze jakis prosty przykladzik? smile.gif
strife
Cytat(tomaszq @ 8.05.2007, 16:44:42 ) *
moze jakis prosty przykladzik? smile.gif

Wpisz sobie w wyszukiwarce "file_get_contents preg_match_all", albo zobacz przykłady w manualu! Tak trudno jest poszukać? Nie będziemy Ci specjalnie pisać przykładów, jak takie tematy pojawiają się średnio 2 razy dziennie na forum.

file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, preg_match_all" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

Pozdrawiam.
tomaszq
dzięki za preg_match_all, poradzilem sobie jakoś tongue.gif teraz mam inne pytanie: czy da się jako źródło użyć strony, do ktorej trzeba wyslac dane typu post? jeżeli tak to jak to zrobić?
Vogel
opisz co dokladnie chesz zrobic. bo cos mi mowi ze potrzebowalbys CURLa ale glowy sobie uciac nie dam.

wciagasz stronke, przetwarzasz formularze i slesz dalej? tak zeby stronka myslala ze to przegladarka robi?
tomaszq
strona, którą chcę przeszukać zostaje wygenerowana tyko jeżeli zostały przekazane dane metoda post
strife
Cytat(tomaszq @ 9.05.2007, 00:41:34 ) *
strona, którą chcę przeszukać zostaje wygenerowana tyko jeżeli zostały przekazane dane metoda post

Jak kolega wyżej napisał skorzystaj z cURL.
tomaszq
jak dziala ten cURL?
Darti
Ano działa tak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.