Cytat(dr_bonzo @ 20.05.2007, 16:53:52 )

laDa: nie wazne co jest w pliku, wazne jak to potraktujesz. W pliku sa bajty, a czy potraktujesz to jako smieci lub np. jpg'a to juz od ciebie zalezy.
i obejrzyj serwis last.fm, zbieraja od userow utwory ktorych sluchaja (np. wtyczka do winampa) i robia z tego najrozniejsze statystyki.
Taa.. dlatego łatwiej będzie, kazdy bedzie uploadował swoja playliste. Którą php będzie przetważało..
<?
$sciezka = "./playlisty/";
{
if ($plik<>"." && $plik<>"..") if(!is_dir($sciezka.$plik)) $lista[]=$plik;
}
for ($i=0;$i<count($lista);$i++)
{
print "<br><a href="/$sciezka$lista[$i]">$lista[$i]</a>";
}
?>
Kod wyświetla listę plików które dostępne są w katalogu.. nie wiem jak to przekształcić żeby zamiast listy, pętla otwierała plik wyciągała jego wnętrze, i wyświetlała je w przeglądarce... Nigdy nie uzywałem fopen() + fread(), file(), file_get_contents(), i nie potrafię chyba tego zrobić...
Wszystkie moje próby jakiegoś postawienia tego na nogi, spełzły na niczym, moje kody wywalały tylko kolejne błędy.. ale to pewnie dlatego że kod wyciągnąłem z jakiejś strony w necie i nie wiem w której zmiennej zapisywany jest plik który mam podać w argumencie fopen()..
POMOCY!
Dopisałem, to co pogrubione. <?
$sciezka = "./playlisty/";
{
if ($plik<>"." && $plik<>"..") if(!is_dir($sciezka.$plik)) $lista[]=$plik;
}
?>
$uchwyt = fopen($plik, "r");
$tresc = fread($uchwyt);<?php
for ($i=0;$i<count($lista);$i++)
{
print "<br><a href="/$sciezka$lista[$i]">$lista[$i]</a>"; ?>
echo"$tresc";}
?>
[/php]
fclose($uchwyt);<?php
?>
Wywala Warning: Wrong parameter count for fread() in C:\Program Files\xampp\htdocs\d\pll.php on line 15
config.txt
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\Program Files\xampp\htdocs\d\pll.php on line 24