index.php
<?php $_SESSION['username'] = $_POST['user']; $_SESSION['userpass'] = $_POST['pass']; $_SESSION['authuser'] = 0; //sprawdź użytkownika i hasło if (($_SESSION['username'] == '***') and ($_SESSION['userpass'] == '***')) { $_SESSION['authuser'] = 1; } else { } $polaczenie = mysql_connect("localhost", "root", "krasnal") or die("Sprawdź połączenie z serwerem"); ?> <html> <head> <title>Baza zawodników</title> <style type="text/css"> TD{color:#353535;font-family:verdana"} TH{color:#FFFFFF;font-family:verdana;background-color:#336699} </style> </head> <body> <table border="0" width="600" cellspacing="1" cellpadding="3" bgcolor="#353535" align="center"> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" colspan="2" align="center"> Zawodnicy <a href="zawodnicy2.php?action=add&id=">[DODAJ]</a> </td> </tr> <?php //pobieranie zawodników do edycji $zawodsql = "SELECT * FROM zawodnicy"; ?> <tr> <td bgcolor="#FFFFFF" width="50%"> </td> <td bgcolor="#FFFFFF" width="50%" align="right"> <a href="zawodnicy2.php?action=edit&id=<?php <a href="delete.php?type=zawodnicy&id=<?php </td> </tr> <?php } ?> </table> </body> </html>
i plik delete.php
<?php //zmiana nazw type na odpowiednie teksty $convert['zawodnicy']= 'zawodnika'; //skrypt usuwania ?> <p align="center" style="color:#FF0000"> Czy jesteś pewien, że chcesz usunąć <?php lub <a href="index.php">lista</a> </p> <?php } else { //wygenerowanie polecenia SQL $sql = "DELETE FROM " . $_GET['type'] . " WHERE 'id' = 'id' LIMIT 1"; ?> <p align="center" style="color:#FF0000"> <a href="index.php">Lista</a> </p> <?php } ?>
Czy ktoś może wie co ja tu namieszałem

I jeszcze jedno, jak zapamiętać to moje hasło żeby po kliknięciu na końcu na "Lista" przeniosło mnie do stronki index.php (bo w chwili obecnej tylko wrzuca że nie mam dostępu (czyli nie pamięta nazwy użytkownika i hasła)
PS: dodam jeszcze że moja tabela z zawodnikami nazywa się "zawodnicy" i kolumna pierwsza "id" primary key
wydaje mi się że błąd był tu:
<?php //wygenerowanie polecenia SQL $sql = "DELETE FROM " . $_GET['type'] . " WHERE 'id' = 'id' LIMIT 1"; ?>
troche zmieniłem ale dalej nie działa poprawnie :/
teraz mam coś takiego:
<?php $sql = "DELETE FROM " . $_GET['type'] . " WHERE " . $_GET['type'] . "= '" . $_GET['id']."' LIMIT 1"; ?>
wyskakuje błąd:
Niepoprawne zapytanie: Nieznana kolumna 'zawodnicy' w where clause czyli zapytanie niedobre - faktycznie bo nie mam kolumny zawodnicy tylko tabela nazywa się zawodnicy a kolumna jest id, ale jak to zmienić żeby podawało takie id jak ja klikam??