Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Milader
Cześć mam problem z napisaniem formularza dzięki ,któremu ze strony będzie można wysyłać e'maile bez włanczania programu pocztowego. Bardzo proszę o pomoc bo sam próbowałem go napisać i mi nie wychodziło :/ OTO skrypt napisany przezemnie:

<?php
if (count($_POST))
{
////////// USTAWIENIA //////////
$email = 'adres e-mail gdzie wysłać formularz'; // Adres e-mail adresata
$subject = 'temat'; // Temat listu
$message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza'; // Komunikat
$error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu
$charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa
//////////////////////////////

$head =
"MIME-Version: 1.0\r\n" .
"Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" .
"Content-Transfer-Encoding: 8bit";
$body = '';
foreach ($_POST as $name => $value)
{
if (is_array($value))
{
for ($i = 0; $i < count($value); $i++)
{
$body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n";
}
}
else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n";
}
echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error;
}
else
{
?>
<form action="?" method="post">

A tu skrypt html:

Podaj swoje imie: <input type=text name="imie"/><br/>
Podaj swoje nazwisko: <input type=text name="nazwisko"/><br/>
Podaj swój adres e-mail: <input type=text name="email"/><br/>
Miasto pochodzenia : <input type=text name="miasto"/><br/>
Podaj swoja plec : <input type=radio name=Plec value="Mezczyzna"/>Mezczyzna<br>
<input type=radio name=Plec value="Kobieta"/>Kobieta<br>
Ile masz lat : <input type=radio name=wiek value="Mniej niz 15"/>Mniej niz 15<br>
<input type=radio name=wiek value="15-19"/>15-19<br>
<input type=radio name=wiek value="20-29"/>20-29<br>
<input type=radio name=wiek value="30-39"/>30-39<br>
<input type=radio name=wiek value="40-60"/>40-60<br>
<input type=radio name=wiek value="ponad 60"/>ponad 60<br>
Proponowany login (minimalnie 4 znaki, zaczyna sie z litery i zawiera tylko litery i cyfry): <input type=text name="login"/><br/>
Proponowane haslo (minimalnie 5 znaków, zaczyna sie z litery i zawiera tylko litery i cyfry):<input type=text name="haslo"/><br/>
Proponowane imie postaci: <input type=text name="imie postaci"/><br/>
Jak dowiedziales sie o naszym serwerze: <textarea name="dowiedzenie sie o serwerze" cols="2" rows="2"></textarea>
Wymysl historie swojej postaci, ewentualnie jakas przygode, dzieki czemu bedziemy wstanie zweryfikowac, czy posiadasz fantazje i wniesiesz cos ciekawego do naszego swiata (to jest decydujaca czesc rejestracji - prosimy potraktowac ja powaznie! Przed napisaniem polecamy przeczytac: TEN oraz TEN post.): <textarea name="historia postaci" cols="5" rows="5"></textarea>
<input type=submit value="Wyślij"/>

</form>
<?php
}
?>

Niektórzy mówili mi ,że mam dodać kod z jakiego e'mailu ma wysyłać wiadmość ale niewiem jaki to kod.
Cysiaczek
Kochany kolego.
Opisz problem na forum, zamiast numeru GG.

Pozdrawiam.
kwiateusz
Rozumiem że to mam przenieść na giełde ofert? bo na forum było to wiele razy poruszane i wystarczy poszukać, a Ty tu widać oczekujesz gotowca, a gotowce to tylko za $ (chyba że trafi sie jakas dobra dusza w co wątpie :])
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.