<?php foreach($generacja as $klucz) { where nr_listy in (select nr_listy from dop_kont where id_paczki =".$generacja[$klucz].") and plik = 'TAK'"); if ($spg['0'] >= 1 and $podwojny == 'NIE'){ echo '<table border="1"><tr><td>Nr_listy</td><td>Tytuł</td><td>Kwota</td><td>Generujący</td><td>Generuj</td></tr>'; echo '<tr><td>'.$echo_pg['nr_listy'].'</td><td>'.$echo_pg['tytul'].'</td><td>'.$echo_pg['kwota'].'</td><td>'.$echo_pg['user'].' <form id="form1" name="form1" enctype="multipart/form-data" method="post" action="df_kontrola.php"> </td><td><input type="checkbox" name="generacja['.$echo_pg['id_paczki'].']" value="'.$echo_pg['id_paczki'].'"> <input type="hidden" name="podwojny" value="TAK"></td></<tr>'; } if (!$spg['0'] or $podwojny == 'TAK'){ ......... ....... }} ?>
framgent
<?php echo '<table border="1"><tr><td>Nr_listy</td><td>Tytuł</td><td>Kwota</td><td>Generujący</td><td>Generuj</td></tr>'; ?>
Chciałbym aby został pokazany tylko raz, jako że jest to top tabelki.
Jednakże musi on się pojawić tylko w tedy gdy zachodzi 1 warunek, jeżeli nie zachodzi to wogóle ma być zniknięty.
Zastnawiam się czy jest jakiś sposób aby coś było wykonane tylko raz w foreach.
Macie może jakieś spostrzeżenia bo ja już przestałem widzieć cokolwiek

Znam budowę i mechanikę działania pętli w tej sprawie proszę o nie odsyłanie do manuala.
Moje pytanie dotyczy raczej problematyki rozwiązania takowego zagadnienia z uwagi brak pomysłów w rozwiązaniu z mojej strony.