Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepszy system szablonowy dla PHP
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy szablonów
kanan
Chcialbym wprowadzic jeden z wielu dostepnych darmowo szablonow pomagajacych oddzielic dane od widoku (tworzonego interfejsu). Jednak nie wiem, ktore rozwiazanie byloby najlepsze. Czy moglibyscie podzielic sie Waszymi doswiadczeniami w uzytkowaniu template'ow? Myslalem o Smarty, ale slyszalem, ze sa lepsze alternatywy, gdyz jest dosc wolne i pisane jeszcze na PHP4. Chcialbym by szablony mogly byc tworzone dosc niezaleznie z punktu widzenia interfejsu (tzn. zrobie grafike, a przekazane dane dopasuja sie zgodnie z umieszczonymi tagami).

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi oraz sugestie smile.gif .
joebezucha
Korzystałem tylko ze SMARTY wiec to jest najlepszy system wg mnie;)

Dużą zaletą jest przejrzysty i kompletny podręcznik developera (podzielony na sekcje "dla programisty" "dla designera") z dużą ilością przykładów; Ciężko mi mówić o innych zaletach bo jak już wspomniałem nie mam niczego do porównania:)
piker9
Spróbuj polskiego systemu szablonów OPT
http://opt.openpb.net/
sf
Osobiście używam smarty, ale niestety wkurza mnie to PHP4, a na ich forum temat smarty3 jakoś w ogóle się nie rusza. Dlatego ostatnio myślę o alternatywie.. być może będzie to OPT, ale na razie brak czasu na przetestowanie.
Zyryx
ja używam OPT od dłuższego czasu i jest naprawdę godne polecenia. Cały czas jest rozwijane i nigdy nie miałem z tym problemów. A w połączeniu jeszcze z OPF (tworzenie formularzy) to wygoda pierwsza klasa biggrin.gif, nareszcie nie trzeba się tak męczyć z tworzeniem formularzy winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.