Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]zmiana hasla dostepu do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gakusei
witam ponownie, po wielu trudach doszedlem do konca pisania strony. Uzywam pakietu Krasnal_Serv, przeczytalem na stronie Krasnala u siebie w localhost ze loginem i haslem sa root i haslo, teraz nadszedl czas na to aby wrzucic wszystko na jakis serwer, pokazac ta strone swiatu ale zastanawia mnie jedno.. jak zmienic haslo i login ktory wpisywalem łączac sie testowo na moich stronach z baza danych. Bardzo prosze o pomoc
FliSs_tCv
Jezeli masz krasnal server masz w poradach opisane gdzie zmienia sie hasło ;] no chyba ze usunołes z katalogu httdp zawartosc czyli nie masz zadnych odnosnikow do takowych porad polecam szukac czegos na temat zmiana hasła w bazie danych Google nasz wujek biggrin.gif

jak nic nie znajdziesz napisz ;] wtedy cos poszukam smile.gif
gakusei
w poradach nic o tym nie ma a google dzis jest dla mnie niesprzyjające sad.gif
FliSs_tCv
Chwila szukania u naszego wujka masz i sie ciesz tongue.gif pozdro
gakusei
dzieki za link, w nastepnym kroku pojawil sie nowy problem.. zalozylem sobie konto na www.tripod.lycos.co.uk, dodalem baze do mojego konta, moje strony w php i.. napotkalem dziwna rzecz. Na poczatku nie zmienialem ustawien polanczenia do bazy, zostawilem
  1. <?php
  2. $connect = mysql_connect("localhost","root","krasnal") or die("Sprawdz polanczenie z serwerem");
  3. ?>

i o dziwo polowe stron dziala na stronie, pobieraja sie jpgi, tekst do roznych tabel itd.. jednak jest dosc spora ilosc stron ktore pokazuja mi tylko napis: Access denied for user: '[mojanazwakonta]@%.lyceu.net' to database '[mojanazwabazy]'.
Co nalezy wpisac zamiast localhost? jest to pierwsza strona wiec prosze o wyrozumialosc smile.gif
plurr
wpisujesz adres serwera mysql. jesli zakladales konto na jakims publicznym serwerze, to powinienes dostac wszystkie namiary wraz z ip serwera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.