Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][js][css] Nowe okno, ladowanie strony, pozycjonowanie elementow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gregi1
Witam mam pare pytan, bowiem przydalaby mi sie pomoc

1. Czy istnieje jakis skrypt czy cos ktory wyswietli strone dopiero po wczytaniu sie poszczegolnych elementow?questionmark.gif Bowiem mam zrobiona strone skladajaca sie glownie z grafiki i przy wolniejszym laczu bedzie sporo widocznych takich tych malych kwadracikow ktore ze tutj jest obrazek ale jest ladowany.
I fajnie by bylo gdyby pojawil sie po wpisaniu adresu przegladarki taki jakis fajny paseczek i pokazywal ladowanie sie strony a pozniej jak sie zaladuje ja wyswietlil

2. Na stronie mam sporo elementow jako position: absolute; div z ta opcja trzymane sa w innym "takim duzym divem" i moje pytanie jest :
W jaki sposob moze w css ustawic aby ten div wyswietlam sie po srodku w zaleznosci od tego jaka rozdzielczosc ktos posiada?questionmark.gif? Bo jak dam margin 10% to w mniejszej rozdzielczosci wyglada bardzo fajnie ale juz wiekszej juz nie za ciekawie, bo jest za blisko krawedzi.

3. Czy jest jakis gotowy skryp aby otwierana nowa strone otwieral w nowym oknie o okreslonej przeze mnie szerokosci i wysokosci?questionmark.gif?

Z gory dzieki za pomoc
szawel
Cytat(gregi1 @ 23.07.2007, 16:52:53 ) *
Witam mam pare pytan, bowiem przydalab
55f
y mi sie pomoc

1. Czy istnieje jakis skrypt czy cos ktory wyswietli strone dopiero po wczytaniu sie poszczegolnych elementow?questionmark.gif Bowiem mam zrobiona strone skladajaca sie glownie z grafiki i przy wolniejszym laczu bedzie sporo widocznych takich tych malych kwadracikow ktore ze tutj jest obrazek ale jest ladowany.
I fajnie by bylo gdyby pojawil sie po wpisaniu adresu przegladarki taki jakis fajny paseczek i pokazywal ladowanie sie strony a pozniej jak sie zaladuje ja wyswietlil

3. Czy jest jakis gotowy skryp aby otwierana nowa strone otwieral w nowym oknie o okreslonej przeze mnie szerokosci i wysokosci?questionmark.gif?

Z gory dzieki za pomoc

ad1 zastosuj buforowanie na poczatku skryptu daj ob_start(); a tam gdzie juz wszystko powinno byc wykonane daj ob_flush(); albo ob_and_flush();

ad3 w tym monencie nie moge sobie przypomniec ale to jakos w javie sie definiowalo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.