Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sprawdzanie zabezpieczeń
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nido
Nie wiem czy w dobry miejscu to pisze , no ale nie wiedziałem gdzie to podpiąc jak by było źłe to sory.

Moje pytanko takie czy jest jakis skrypt,strona, program sprawdzający zabezpieczenia serwera pod względem dziur w php i mysql-u?

nie chodzi o taki że chce komuś tam sprawdzić czyli krótko mówiąc skaning tylko chce swój swrwis sprawdzić czy i jakie ma luki .
Będe bardzo wdzięczny za pomoc.
Bakus
http://security.symantec.com/sscv6/sc_scan...XLX&scanstate=2

Najlepiej funkcjonuje w MsIE 6.0...

Musisz uruchomić to na komputerze, który chcesz skanować...
nido
nie o cos takiego mi chodz

mam serwis www.Moja_strona.pl i chce sprawdzić czy są jakieś luki w php i mysql na nim ; najlepiej za pomocą skryptu odpalonego na nim lub właśnie jakiejś strony w której mógłbym wpisac jego adres i ona by mi wywali czy sa jakies luki.
adwol
Nie wiem czy znajdziesz coś porządnego w tej materii. Za testy penetracyjne słono się płaci. Poza tym zdalne sprawdzenie czy oprogramowanie narzędziowe nie ma luk nie gwarantuje jeszcze niczego.
nido
Aha czyli nie ma czegoś takiego

hmm to nowe wyzwanie do pokonania,
takie narzędzie było by bardzo pomocne
adwol
Cytat
Aha czyli nie ma czegoś takiego

Nie twierdzę, że nie ma, tylko, że jeśli znajdziesz coś takiego darmowego przez sieć to nie spodziewaj się po nim czegoś więcej niż sprawdzenia wersji oprogramowania i odpalenia paru exploitów (vide produkty typu Satan). Być może Ci to wystarczy (nie wiem czego oczekujesz), ale możesz też być rozczarowany.
nido
Rozumiem,
jak znajde coś interesującego to napewno dam tu znać smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.