<?php $zapytanie = 'INSERT INTO uzytkownicy (user_id, uzytkownik, haslo, email, data) VALUES (0, "'.$_POST['uzytkownik'].'", "'.crypt($_POST['haslo1']).'", "'.$_POST['email'].'", now())'; ?>
A tak wygląda cały skrypt logowania:
<?php $tytul = "Logowanie"; require ('szablony/menu.html'); ?> <div id="content"> <div id="posts"> <div class="post"> <h2 class="title">Tutaj możesz się zalogować</h2> <div class="story"> <?php { $problem = FALSE; { $problem = TRUE; } { $problem = TRUE; } { $problem = TRUE; } if (!$problem) { // Sprawdzanie działania Bazy Danych { { } } else { } $zapytanie = 'SELECT haslo, email, grupa FROM uzytkownicy WHERE (uzytkownik=' . $_POST['uzytkownik'] . ')'; { { print '<p><b>Zostałeś zalogowany na stronie!</b><br /> Możesz teraz skorzystać z funkcji zapewnionych Twojej grupie</p>'; $_SESSION['uzytkownik'] = $_POST['uzytkownik']; $_SESSION['grupa'] = $wiersz['grupa']; } else { if ($_POST['email'] != $wiersz['email']) { } { } } } } else { } } else { ?> <p><strong>Wpisz odpowiednie dane w przeznaczone do tego miesjca w formularzu</strong></p> <form action ="logowanie.php" method="post"> <p>Nazwa użytkownika: <input style="position:relative; left:13px" type="text" name="uzytkownik" size="20" /><br /> Hasło: <input style="position:relative; left:80px" type="password" name="haslo" size="20" /><br /> Adres Email: <input style="position:relative; left:52px"type="text" name="email" size="20" /><br /> <input type="submit" name="login" value="Zaloguj" /></p> </form> <?php } ?> </div> </div> </div> <!-- end #posts --> <?php require ('szablony/linki.html'); require ('szablony/stopka.html'); ?>
No i gdzieś tutaj coś popieprzyłem. Po podaniu nawet nieprawidłowego hasła, nazwy i adresu email pokazuje mi puste okno bez informacji o zalogowaniu lub jego błędzie:/ Jedynie reaguje w razie nieuzupełnienia jakiegoś pola. Wydaje mi się że to po prostu problem z odczytywaniem danych z MySQL`a ale nie jestem pewien. Mógłby ktoś to sprawdzić?