Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FTP || Coś innego
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sajborg
Siemka ta funkcja

ftp_connect(ip,port); łaczy mnie z wybranym serwerem.I np jesli dam to na stronie to połączy mnie z mojego ip a jak zrobic zeby połączoło z ip serwera na którym stroi strona
POLVIP
zamiast ip napisz localhost lub 127.0.0.1 - to powie zeby polaczyc sie lokalnie
sajborg
Nie o to chodzi.Ja nie chcem sie połącyc z localem :)Ja chcem zeby połączenie było nawiązanie z localhost bo jesli np podam jakis tam serwer a ktoś będzie miał zablokowany port dajmy na to 2002 a serwer jest pod adresem xxx.xxx.xxx.xxx port 2002 to mu sie nie połaczy.I musze znaleść jakieś alternatywne rozwiązanie
dob
Czesć ja kiedys sobie napisałem skrypcik do obsługi ftp, do testów umiesciłem go na serwerze mojego kumpla który jest w mojej sieci lokalnej - wchodząc pod link połączysz sie z moim domowym kompem ale z IP serwera na którym znajduje sie skrypt.

Do połączenia użyłem tak samo jak ty funkcji ftp_connect :
[php:1:85983c8b9f]<?php
$fp=@ftp_connect($host, $port, $limit);
?>[/php:1:85983c8b9f]

I wszystko działa jak należy... więc wytłumacz lepiej swój problem, aha łącząc sie z localhosta ze skryptem który jest na loclahoscie zawsze będziesz łączył sie z IP localhosta :wink:
b3
uzyj fsockopen(); ?

jezeli uzywasz ftp_connect(); to laczy sie z ajpi servera:)
adwol
Cytat
Nie o to chodzi.Ja nie chcem sie połącyc z localem :)Ja chcem zeby połączenie było nawiązanie z localhost bo jesli np podam jakis tam serwer a ktoś będzie miał zablokowany port dajmy na to 2002 a serwer jest pod adresem xxx.xxx.xxx.xxx port 2002 to mu sie nie połaczy.I musze znaleść jakieś alternatywne rozwiązanie

Przyznam, że się zgubiłem w Twoim wywodzie. Masz server o adresie A i na nim wykonywany jest ftp_connect do serwera o adresie B. O który adres Ci chodzi i co chcesz dokładnie uzyskać?
adwol
Cytat
uzyj fsockopen(); ?

jezeli uzywasz ftp_connect(); to laczy sie z ajpi servera:)

A fsockopen to niby z jakiego ,,ajpi'' się połączy? Co za różnica?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.