Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [serwer] Serwer WWW
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
carbolymer
Poszukuję rady. Jakiego serwera WWW używać? (WinXP)
Aktuallnie działam na krasnalu 2.7, ale że jest już leciwy (projekt nie rozwijany :/) ni jak nie idzie do niego wcisnąć php 5.2.3 (php 5.0.3 trzeba było ręcznie odblokować, mysql 3.23.57 to oddzielna paczka do ściągnięcia ).
Potrzebuję przesiąść się na php 5.2.3, czyli musze zmienić serwer.
Co polecacie?
Prosiłbym tez o krótką charakterystykę, ocenę i niedogodności. tongue.gif

pozdrawiam
Car~
worriedsmiley.gif
trucksweb
polecam xampp'a dobry, szybki i ma php5 biggrin.gif
Cysiaczek
Skonfiguruj sobie normalnie Apache + MySQL + PHP 5.2.3 - to proste jak na potrzeby lokalne.

Pozdrawiam.
slimax
IMHO na potrzeby lokalne wystarczy http://www.devside.net/
U mnie to dziala od strzalu bezawaryjnie, a to co zawiera aktualna wersja jest na stronce.
Ma prosty, wszystkomajacy winksmiley.jpg kontroler do ktorego jest skrot w menu start po instalacji:)
Instalacja wszystkiego z osobna na maszynie lokalnej z winda tymczasowo to marnotrastwo czasu:)

Pozdrawiam
Cysiaczek
Dziwne podejście - mi zainstalowanie tych 3 składników zajmuje na Windows około 5 minut - wystarczy mieć jedynie kopie plików konfiguracyjnych. Na Linuksie z kompilacją zajmuje mi to... 10 minut.
Jakie marnostrastwo czasu?

Pozdrawiam.
John
Na potrzeby lokalne używam Abyss Web Server, łatwa konfiguracja wszystkiego z konsoli.
slimax
wszystko ladnie pieknie tylko ze trzeba miec w tym doswiadczenie, juz wczesniej spreparowane pliki konfiguracyjne itd... a po kolejnym upgrade-ie wersji ktoregos ze skladnikow znowu zabawa na nowo?
Pytanie tylko po co skoro sa gotowce ktore maja dodatkowe ulatwienia dla konfiguracji wszystkich skladnikow w jednym miejscu questionmark.gif
Mam jakas awersje do instalacji wszystkiego z osobna bo zawsze jakies problemy mnie meczyly a czas gonil smile.gif
Na pewno fajnie jest pocwiczyc taka instalacje bo moze sie to przydac jak na wlasnym serwerze bedziemy chcieli cos pomieszac ale na kupowanych raczej jest to bezurzyteczne.
tiraeth
Cytat
Mam jakas awersje do instalacji wszystkiego z osobna bo zawsze jakies problemy mnie meczyly a czas gonil smile.gif

Jak Ci kiedyś nie zadziała Krasnal, czy co tam używasz, to będziesz dopiero się zastanawiał, co poszło nie tak.

Instalacja Apache 2.2 & PHP5 & MySQL 4.1 na Windows jest prosta jak zainstalowanie Office'a z dodatkowymi Clipartami.

1) Instalujesz Apache 2.2 (paczka .msi)
2) Instalujesz PHP 5 (paczka .msi) wybierając automatyczną konfigurację Apache2 (wybierasz wtedy katalog, gdzie jest /conf apache'a)
3) Instalujesz MySQL 4.1 (paczka .exe/.msi) i potem kopiujesz plik libmysql.dll do /Apache2/bin/ i /PHP5/

Szczegółowe informacje znajdziesz na Google.

Przenoszę na Serwery WWW
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.