Zastanawiałem się gdzie dać ten post. Dotyczy on coprawda modyfikacji instniejącego skryptu jednak po przejrzeniu postów na forum Skrypty doszedłem do wniosku że poruszane są tam proste rzeczy więc zdecydowałem się na to forum. Jeżeli to komuś specjalnie przeszkadza to przepraszam i prosze moderatora o przesunięcie tematu, ale do rzeczy:
Potrzebuje skryptu do sprawdzania domen, a jak wiadomo niejest to tak dokońca prosta sprawa (niestety) więc postanowiłem skorzystać z gotowca (skrypt mrwhois) Problem w tym, że sprawdza on tylko domeny *.com, *.net, *.org, *.biz, a ja dodatkowo potrzebuje jeszcze *.pl i polskich funkcjonalnych (*.net.pl etc...) ale do rzeczy: mam taki skrypt: (moje modyfikacje oznaczyłem #####)
http://foa.sarnet.pl/team/narg/whois.txt
Wszystko ladnie pięknie tyle, że w przypadku domen *.pl zawsze wywala że domena jest zajęta choć tak niejest... niewiem w czym jest bład. Próbowałem zmieniać dane whois ale bez rezultatu. Prosze o pomoc lub jakąs sugestie która pomoże mi samodzielnie napisać taki skrypt, a może znacie inne tego typu obsługujące większą ilość domen?
Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Narg
PS. sorki za tak długi kod ale niejest on taki straszny jak wygląda