Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JS powiązany z php'em HELP!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gecior
Jestem nowicjuszem w tj dziedzinie, wracając do tematu, a więc Mam JS zagłębioną w kilku plikach.... tj. najpierw mam index.php, następnie, header itd., mam odwołanie w pewnym momencie w pliku php, do JS:
<script language=javascript src="text.js"></SCRIPT> , no i odnajduję ten plik text.js i kiedy próbuję w nim przeprowadzić zmiany i gdy je zapisuję, zmiany nie są widoczne na stronie na localhoście, po prostu pozostają bez zmian, jeżeli chodzi o php, zmieniam go do woli i zmiany są widoczne, blinksmiley.gif w czym tkwi problem? sciana.gif
joebezucha
Byc moze przegladarka trzyma w pamieci podrecznej stary plik i z neigo korzysta zamiast pobrac nowa wersje... spubuj zmienic nazwe pliku JS i odwolania do niego a jesli to pomorze to poszperaj w konfiguracji przegladarki. Moze tez zadzaialac parokrotne odswierzenie strony...
gecior
parokrotnie juz robiłem ctrl+f5 i nic, to jest jakby w jakiś sposób ten JS był zablokowany, używam firefoxa, spróbuję IE
nospor
Cytat
parokrotnie juz robiłem ctrl+f5
Jesli jest to w cache przegladarki to F5 nic ci nie da. Wyczysc cache przegladarki.

Druga przyczyna to taka moze byc, ze edytujesz nie ten plik co trzeba. Nie raz juz takie przypadki na forum byly. Ludzie szli w zaparte ze edytuja to co trzeba, ale jak sie dokladniej przyjrzeli to sie okazalo ze plik tak samo sie nazywa, ale lezy w innym katalogu lub inne tego typu bajki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.