Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql]Edycja rekordu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
redelek
Witam,

Mam coś takiego,
  1. <?php
  2. include 'config.php';
  3. //$eid=$_GET["co"];
  4. //echo $eid;
  5. otworz_baze();
  6. $result = mysql_query('SELECT * FROM `f_dane` WHERE id='.$_GET["co"].' ');
  7. //$result = mysql_query('DELETE FROM `f_dane` WHERE id='.$_GET["co"].' ')
  8. while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
  9. echo $row["temat"]."<br>";
  10. echo '<input name="fe_temat" type="text" size="60" value='.$row['temat'].' /><br>';
  11. echo '<textarea name="fe_opis" cols="60" rows="8" value='.$row['opis'].'></textarea><br>';
  12. echo $row["opis"];
  13. }
  14. ?>

Jak sobie robie wszystko echo $row["opis"]; to wszystko pięknie widać. Jak temat chcę wstawić do pola
  1. <?php
  2. echo '<input name="fe_temat" type="text" size="60" value='.$row['temat'].' /><br>';
  3. ?>

To widzę pierwszy wyraz a reszty nie. Do pola textarea, wogóle nie chce nic wstawić.

Może ktoś mi rozjaśnić temat
uli
Różnica między ', a ".

Poczytaj. Kurs php.

Podpowiem:
  1. <?php
  2. echo '<input name="fe_temat" type="text" size="60" value='.$row['temat'].' /><br>';
  3. ?>

na:
  1. <?php
  2. $zigziag = $row["temat"];
  3. echo "<input name=\"fe_temat\" type=\"text\" size=\"60\" value=$zigzag><br>";
  4. ?>
redelek
Cytat(uli @ 6.09.2007, 13:03:24 ) *
Różnica między ', a ".

Poczytaj. Kurs php.

Podpowiem:
  1. <?php
  3. ?>

na:
  1. <?php
  3. echo "<input name=\"fe_temat\" type=\"text\" size=\"60\" value=$zigzag><br>";
  4. ?>

No tak ale wpisuje do tematu mi tylko ogóle( cały temat brzmi ogólne wiadomości z testowej bazy )

?
uli
Literówka - post poprzedni pisany z palca.

Co nie zwalnia Ciebie od myślenia:

Zamiast:

1. <?php
  3. ?>

powinno być:

1. <?php
  2. $zigzag = $row["temat"];
  3. ?>

I pytanie: Czy wartość pola 'temat' nie jest przypadkiem unikalna? Najpierw popraw to, co powyżej.
redelek
Cytat(uli @ 6.09.2007, 13:31:18 ) *
Literówka - post poprzedni pisany z palca.

Co nie zwalnia Ciebie od myślenia:

Zamiast:

1. <?php
  3. ?>

powinno być:

1. <?php
  2. $zigzag = $row["temat"];
  3. ?>

I pytanie: Czy wartość pola 'temat' nie jest przypadkiem unikalna? Najpierw popraw to, co powyżej.

Nie nie no ja zrobiłem swoją zmienną. Nie bezmyślnie przykleiłem smile.gif
Pole temat nie jest unikalne id mam unikalne i pobiera tylko jeden wyraz z tematu
bmL
Zamień
  1. <?php
  2. echo '<textarea name="fe_opis" cols="60" rows="8" value='.$row['opis'].'></textarea><br>';
  3. ?>

na
  1. <?php
  2. echo '<textarea name="fe_opis" cols="60" rows="8">'.$row['opis'].'</textarea><br>';
  3. ?>

i
  1. <?php
  3. ?>

na
  1. <?php
  2. echo '<input name="fe_temat" type="text" size="60" value="'.$row['temat'].'" /><br>';
  3. ?>

Teraz powinno być ok smile.gif
redelek
Cytat(bmL @ 6.09.2007, 14:33:52 ) *
Zamień
  1. <?phpecho '<textarea name=\"fe_opis\" cols=\"60\" rows=\"8\" value='.$row['opis'].'></textarea><br>';?>
na
  1. <?phpecho '<textarea name=\"fe_opis\" cols=\"60\" rows=\"8\">'.$row['opis'].'</textarea><br>';?>
i
  1. <?phpecho '<input name=\"fe_temat\" type=\"text\" size=\"60\" value='.$row['temat'].' /><br>';?>
na
  1. <?phpecho '<input name=\"fe_temat\" type=\"text\" size=\"60\" value=\"'.$row['temat'].'\" /><br>';?>
Teraz powinno być ok smile.gif
DZIĘKI DZIAŁA JAK SZALONE :)Mam problemik jeszcze z załącznikiem<input type="file" name="fe_plik" size="35" value="'.$row['zalacznik'].'"I nie pobiera załącznika za bazy nie zwraca błędu , ale pole jest puste ?Jakiś pomysł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.