Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]jak wyswietlic zarejestrowanych uzytkownikow ktorzy sa online[php]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
martino277
siemka all!mam skrypt ktory pokazuje uzytkownikow online niestety niepokazuje uzytkownikow online ktorzy sa zarejestrowani w serwisie czy moglby mi ktos podpowiedziec jak moge wyswietylic tych uzytkownikow z gory dzieki pozdrawiam
Hazel
Wyszedłeś ze standardowego ostatnio założenia, że wszyscy wiedzą, o czym mówisz.
Sprecyzuj, pokaż jakiś kawałek kodu, naucz się posługiwać językiem polskim, może znakami interpunkcyjnymi, nie wiem...
W każdym razie ja z postu powyżej zrozumiałem tyle, że skrypt działa poprawnie - wyświetla tylko tych online, reszta spoczywa w bazie i czeka na wyświetlenie, aż się zalogują...

Tyle zrozumiałem, a jak ma ten skrypt działać w założeniu, tego już niestety nie wiem.

Napisz też, czy korzystasz z jakichś szablonów, czy kod piszesz sam.
Pozdrawiam.
AxZx
mozesz zrobic ze przy logowaniu usera zapisujesz do bazy do tabeli zarejestrowani_online kolejny wpis
zeby wyswietlic ile jest online poprostu zliczasz wiersze w tabeli zarejestrowani_online.
mozesz do tej tabeli zapisywac login, data logowania i co tam jeszcze ci potrzebne.
pozniej bedziesz mogl wyswietlic kto z zarejestrowanych jest online i od jakiego czasu itd.
martino277
dzeiki AxZx kolego bede probowal to jakos zrobic pozdrawiam a jewszcze kilka slow dla Hazel panie hazel kolega Axzx dobrze zrozumial o co mi chodzi oi bez problemu odpowoiedzial na moj problem a jak masz czlowieku problemy z kojarzeniem faktow i logoicznym mysleniem polecam jakas ksiazke np:
http://www.dobreksiazki.pl/b4340-nauka-log...go-myslenia.htm guitar.gif biggrin.gif tongue.gif cool.gif pozatym odnosnie moich znakow interpukcyjnych to nigdy niewiem gdzie mam postawic wiec niestawiam biggrin.gif pozdrawiam a -podaje ci kod swojego licznika ONLINE NIESTETY NIEPOKAZUJE ON OSOB ZAREJESTROWANYCH ONLINE NA STRONIE niekorzystam z szablon tez sam probuje pisac :
  1. <?php
  2. $IP = $_SERVER ['REMOTE_ADDR'];
  3. $zap_1 = 'SELECT * FROM `online` WHERE op = "'.$IP.'"';
  4. $zap_2 = mysql_query($zap_1);
  5.  
  6. if(!mysql_num_rows($zap_2) == 1) 
  7. {
  8. $zap_3 = 'INSERT INTO `online` VALUES ("", "'.$IP.'")';
  9. mysql_query($zap_3) or die(mysql_error().' '.mysql_error());
  10. }
  11.  
  12. $zap_4 = 'SELECT * FROM `online`';
  13. $zap_5 = mysql_query($zap_4);
  14. $hits = mysql_num_rows($zap_5);
  15. echo "• $hits •<br><br>";
  16. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.