martino277
7.09.2007, 22:29:15
siemka all!mam skrypt ktory pokazuje uzytkownikow online niestety niepokazuje uzytkownikow online ktorzy sa zarejestrowani w serwisie czy moglby mi ktos podpowiedziec jak moge wyswietylic tych uzytkownikow z gory dzieki pozdrawiam
Hazel
7.09.2007, 22:32:47
Wyszedłeś ze standardowego ostatnio założenia, że wszyscy wiedzą, o czym mówisz.
Sprecyzuj, pokaż jakiś kawałek kodu, naucz się posługiwać językiem polskim, może znakami interpunkcyjnymi, nie wiem...
W każdym razie ja z postu powyżej zrozumiałem tyle, że skrypt działa poprawnie - wyświetla tylko tych online, reszta spoczywa w bazie i czeka na wyświetlenie, aż się zalogują...
Tyle zrozumiałem, a jak ma ten skrypt działać w założeniu, tego już niestety nie wiem.
Napisz też, czy korzystasz z jakichś szablonów, czy kod piszesz sam.
Pozdrawiam.
mozesz zrobic ze przy logowaniu usera zapisujesz do bazy do tabeli zarejestrowani_online kolejny wpis
zeby wyswietlic ile jest online poprostu zliczasz wiersze w tabeli zarejestrowani_online.
mozesz do tej tabeli zapisywac login, data logowania i co tam jeszcze ci potrzebne.
pozniej bedziesz mogl wyswietlic kto z zarejestrowanych jest online i od jakiego czasu itd.
martino277
8.09.2007, 10:35:28
dzeiki AxZx kolego bede probowal to jakos zrobic pozdrawiam a jewszcze kilka slow dla Hazel panie hazel kolega Axzx dobrze zrozumial o co mi chodzi oi bez problemu odpowoiedzial na moj problem a jak masz czlowieku problemy z kojarzeniem faktow i logoicznym mysleniem polecam jakas ksiazke np:
http://www.dobreksiazki.pl/b4340-nauka-log...go-myslenia.htm

pozatym odnosnie moich znakow interpukcyjnych to nigdy niewiem gdzie mam postawic wiec niestawiam

pozdrawiam a -podaje ci kod swojego licznika ONLINE NIESTETY NIEPOKAZUJE ON OSOB ZAREJESTROWANYCH ONLINE NA STRONIE niekorzystam z szablon tez sam probuje pisac :
<?php
$IP = $_SERVER ['REMOTE_ADDR'];
$zap_1 = 'SELECT * FROM `online` WHERE op = "'.$IP.'"';
{
$zap_3 = 'INSERT INTO `online` VALUES ("", "'.$IP.'")';
}
$zap_4 = 'SELECT * FROM `online`';
echo "• $hits •<br><br>"; ?>