Jak zrobić przejście do następnego wiersza w pętli for przecież wiem że trzeba użyć tr przejście ma nastąpić po pobraniu z bazy $row[autor] meczyłem sie nad tym i męczyłem ale nic z tego oto kod:
<?php require("funkcje_bazy.class.php"); $tabela= "kawaly"; $autor = $_POST['autor']; $tresc = $_POST['tresc']; $page_ksiega=$_GET['page_ksiega']; $ip = $komp=$url['host']; if(!($ip=gethostbyname($komp))) { } ; $b->db_connect(); $b->db_select(); ?> <link href="1c.css" type="text/css" rel="stylesheet"> <div class="to" align="center" class=menu bgcolor="#e1e3f6"> <font color="black"><font size="2px">[<a href="?co=kawaly">Lista kawalów</a>] [<a href="?co=kawaly_new">Dodaj wpis</a>]</font></font></b> </div> <hr /> <? $ile = 0; $sql = "SELECT * FROM $tabela"; $str = $rows / 9; $a = $rows % 9; $page_kawaly1 = ($a!=0)? $page_kawaly2[0] + 1 : $str; { $ile++; } //podział na strony-koniec $sql = 'SELECT * FROM kawaly order by id desc LIMIT '.$strona.',9'; } for($i=0; $i < $rows; $i++) { for($c=0;$c<2;$c++) //pętla do podziału na rzędy { $row[tresc]=$b->cenzura($row[tresc] ); $row[tresc]=$b->buzki($row[tresc] ); } } for($i=0; $i < $page_kawaly1; $i++) { $b = $i + 1; { } { } } if ($autor && $tresc) { $sql = "INSERT INTO kawaly(autor, tresc, data, ip) VALUES ('".$autor."', '".$tresc."', '".$data."', '".$ip."')"; $sql = "SELECT * FROM ksiega order by id desc"; } ?>
Proszę o pomoc!!