mam taki plik moda:
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^([a-zA-Z]+)[/]*$ index.php?link=$1 RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)[/]*$ index.php?link=$1&action=$2 RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_]+)[[:print:]]*$ index.php?link=$1&action=$2¶ms=$3
adresy na mojej stronie wyglądają np tak:
domena.pl/kontakt/napisz/Admin co w efekcie daje domena.pl/index.php?link=kontakt&action=napisz¶ms=Admin itd
w pliku html dodałem w sekcji head
<base href="http://domena.pl/" />
dzieki czemu ścieżka względna 'CSS/style.css' np do arkuszu stylów, niezależnie od linku 'domena.pl/kontakt/napisz/Admin', zawsze prowadzi do domena.pl/CSS/style.css a nie do domena.pl/kontakt/napisz/Admin/CSS/style.css
w sekcji head również ładuję JS np TinyMce i tu zaczyna się problem, skrypt wykorzystany na stronie domena.pl/kontakt/napisz/Admin nie działa, konsola błędów FF pokazuje syntax error i wskazuje na pierwszą linię kodu html strony.
Jeżeli wyłączę mod rewrite i dostanę się na stronę przez domena.pll/index.php?link=kontakt&action=nowy¶ms=Admin wszystko działa jak należy, tylko z modem żaden skrypt JS nie działa.
Na stronie posługuję się adresowaniem względnym, ale próbowałem już wpisywać ścieżki bezwzględne do skryptów JS, jednak skrypty są lokalizowane i wczytywane poprawnie w obu przypadkach, problem jest w czasie ich wykonywania.
Bardzo proszę o pomoc.