Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][mod rewrite] Problem z JS i modRewrite
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
VegetaSSJ
Witam!

mam taki plik moda:

1. RewriteEngine On
  2. RewriteBase /
  3. RewriteRule ^([a-zA-Z]+)[/]*$ index.php?link=$1
  4. RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)[/]*$ index.php?link=$1&action=$2
  5. RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_]+)[[:print:]]*$ index.php?link=$1&action=$2&params=$3

adresy na mojej stronie wyglądają np tak:

1. domena.pl/kontakt/napisz/Admin
  2. co w efekcie daje
  3. domena.pl/index.php?link=kontakt&action=napisz&params=Admin
  4.  
  5. itd

w pliku html dodałem w sekcji head

1. <base href="http://domena.pl/" />

dzieki czemu ścieżka względna 'CSS/style.css' np do arkuszu stylów, niezależnie od linku 'domena.pl/kontakt/napisz/Admin', zawsze prowadzi do domena.pl/CSS/style.css a nie do domena.pl/kontakt/napisz/Admin/CSS/style.css

w sekcji head również ładuję JS np TinyMce i tu zaczyna się problem, skrypt wykorzystany na stronie domena.pl/kontakt/napisz/Admin nie działa, konsola błędów FF pokazuje syntax error i wskazuje na pierwszą linię kodu html strony.
Jeżeli wyłączę mod rewrite i dostanę się na stronę przez domena.pll/index.php?link=kontakt&action=nowy&params=Admin wszystko działa jak należy, tylko z modem żaden skrypt JS nie działa.

Na stronie posługuję się adresowaniem względnym, ale próbowałem już wpisywać ścieżki bezwzględne do skryptów JS, jednak skrypty są lokalizowane i wczytywane poprawnie w obu przypadkach, problem jest w czasie ich wykonywania.

Bardzo proszę o pomoc.
tomeksobczak
Ja przy mod rewrite uzywam zawsze sciezki ze slashem na poczatku (pewniejsze niz znacznik base)

CSS/style.css -> /CSS/style.css
SKRYPTY/skrypt.js -> /SKRYPTY/skrypt.js
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.