Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zbanować ip gdy nie mam wlasnego serwera?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maciejk
Czy to jest jakis skrypt zeby wrzucic na stronke np. do index.php i zeby ten koles nie mogl se wejsc? Mam tylko konto na serwerze www (php, cgi ,mysql) Jest moze jakis inny sposob?
rzseattle
[php:1:c4ce1eb72c]<?php
if( $_SERVER['REMOTE_ADDR'] == 'tutaj.to.ip'){
print "nie wejdziesz";
exit();
}
?>[/php:1:c4ce1eb72c]
nobody
Cytat
Czy to jest jakis skrypt zeby wrzucic na stronke np. do index.php i zeby ten koles nie mogl se wejsc? Mam tylko konto na serwerze www (php, cgi ,mysql) Jest moze jakis inny sposob?

Teoretycznie mozesz zaladowac np. do tablicy wszystkie ip, ktore chcesz banowac, przy wejsciu sprawdzac czy ip goscia nie znajduje sie przypadkiem w tablicy ze zbanowanymi ipekami. Dobrze bedzie to dzialac pod warunkiem, ze gosc ma staly adres IP no i nie laczy sie przez zadne proxy itp.
Pozdr.
Seth
Cytat
Teoretycznie mozesz zaladowac np. do tablicy wszystkie ip, ktore chcesz banowac, przy wejsciu sprawdzac czy ip goscia nie znajduje sie przypadkiem w tablicy ze zbanowanymi ipekami. Dobrze bedzie to dzialac pod warunkiem, ze gosc ma staly adres IP no i nie laczy sie przez zadne proxy itp.
Pozdr.

A dokladnie bedzie to wygladac tak:
[php:1:8a1e43109b]$banList = array( 'jakies IP', 'jakies IP 2', 'itd...' );

if ( in_array( $_SERVER['REMOTE_ADDR'], $banList ) )
{
die( 'Nie masz praw do ogladania tej strony.' );
} [/php:1:8a1e43109b]
maciejk
Wielkie dzieki wlasnie o cos takiego mi chodzilo , wrzucilem cos takiego co podal mi rzseattle.
pozdrawiam
maciejk
a jeszcze jedno adres ip 212.87.237.1 to jest z modemu, bo pewnie nie z neostady ani z dsl.. to z kad moze byc?
BzikOS
1.237.87.212.in-addr.arpa. domain name pointer ids.czest.pl
maciejk
heh to ip mojej szkoly, napisze dla nich jakies spejalne pozdrowienie biggrin.gif zapomnialem ze ja sam wchodzilem na moja stronke ze szkoly :oops:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.