Jarod
4.10.2007, 17:42:31
Testowałem dzisiaj kilka serwerów proxy, które okazały się mało skuteczne i bardzo wolne. Zacząłem się zastanawiać czy da się napisać w php taki kod, który zmieniałby nagłówki przed wysłaniem do serwera, tak, aby adres IP był losowo generowany. Czy jest taka możliwość?
jareeny
4.10.2007, 18:08:08
Niestety nie da rady tego zrobić.
Jarod
4.10.2007, 19:18:42
Tak podejrzewałem, bo nagłówki są chyba wysyłane przez przeglądarkę. Chociaż znalazłem jakąś wyczkę do manipulowania i podglądania nagłówków.
A tak przy okazji czy ktoś z Was zna adresy sprawdzone i działające w miarę szybko serwerów proxy, który przy każdym przeładowaniu strony/nowym żądaniu generują inny adres IP?. Znalazłem soft ale trzeba klikać za każdym razem zmień tożsamość bo inaczej wykorzystuje cały czas ten sam adres..
ja wpisuję zawsze w gógle
elite proxy i zawsze coś sobie fajnego znajdę
Jarod
5.10.2007, 21:24:10
Wiesz co potrafię znaleźć działające, ale wszystkie które sprawdzałem zamieniały mój adres IP na inny z tym, że pozostawał on taki sam cały czas. Udało mi się znaleźć 165.91.83.23:3127, który zmienia przy każdym żądaniu. Dzięki za odpowiedzi.
Teraz mam inny problem. Udało mi się znaleźć kilka serwerów elite proxy, które działają. W moim przypadku (potrzebne do projektu, życzenie klienta) muszę się przed takimi serwerami zabezpieczyć. Muszę napisać tak skrypt, aby nie dało się sztucznie podbijać ilości logowań na konto ani licznika odwiedzić podstron poszczególnych użytkowników.
Miałem kilka pomysłów:
1- przechowywać adres IP w bazie i jeśli się powtarza to nie zwiększamy licznika - lista czyszczona co 24h
2- cookies
Ale to są zawodne rozwiązania. Pierwsze da się obejść właśnie przy pomocy serwerów proxy.
Macie pomysł jak rozwiązać ten problem? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.