Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PMA
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Darkhijacker
Założyłem ten temat tu bo to wkońcu phpmyadmin (php) i mam taki problem gdy chce wejść do PMA wyskakuje błąd, a ja znalazłem takie jego wytłumaczenie:
CODE
To connect to a MySQL server, PHP needs a set of MySQL functions called "MySQL extension". This extension may be part of the PHP distribution (compiled-in), otherwise it needs to be loaded dynamically. Its name is probably mysql.so or php_mysql.dll. phpMyAdmin tried to load the extension but failed.

Usually, the problem is solved by installing a software package called "PHP-MySQL" or something similar.

Tylko nie wiem co to oznacza, czy będzie ktoś tak miły i mi to przetłumaczy i wytłumaczy?? Serwer: http://xoomwebs.com
matix
Potrzebujesz doinstalować mysql - czyli po prostu go nie masz. Ściągnij sobie XAMPP-a, WebServa, Appserva, Wamp-a i wiele innych, które mają obsługę php5 i mysql.

Pozdro
LBO
A czy przypadkiem nie jest tak, że on może mieć MySQL, ale w PHP nie ma dostępnej bibliotemi z funkcjami do obsługi tegoż?

@Darkhijacker edytuj php.ini i odkomentuj (usuń średnik na początku wiersza) linijkę z napisem "php_mysql.dll". Zakładam, że jesteś na windowsie.
Darkhijacker
Odrazu mówie że założyłem serwer na tym hostingu i na swoim serwerze nie miałem takiego pliku jak php.ini to może go stworze?? Napisz mi jak ma wyglądać taki php.ini
LBO
Ach, przepraszam. Nie zauważyłem, że korzystasz z hostingu.
W takim razie musisz zwrócić się z prośbą do adminów, żeby włączyli biblioteki mysql'a.
Darkhijacker
Już wysłałem do nich maila, teraz tylko czekam na odpowiedz dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.